zorg voor licht | licht voor zorg

Op deze pagina

Boodschap van het personeel van De Kern voor de zorg

Beste

2020 werd een moeilijk jaar. Voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor u, actief in de zorgsector.
Met deze actie willen we u een hart onder de riem steken. U danken voor uw onaflatende inzet in deze moeilijke tijden.

Ook onze bezoekers van het cultuurcentrum en enkele artiesten hebben een boodschap van dank en steun voor u. U kan alle reacties hieronder bekijken.

Nog veel moed en het allerbeste voor 2021.
En, uit de grond van ons hart, dank u! 

De personeelsleden van cultuurcentrum De Kern in Wilrijk: Elias, Els, Hans, Ine, Jan, Joris, Luther, Mathias, Max, Pablo, Sofie, Sophie, Wim M., Wim S., Yves, Zahra en Zohra. 

Over deze actie

Het Wilrijkse cultuurcentrum De Kern verstuurde begin december 11.000 poëziepostkaarten naar personeelsleden in de Antwerpse zorgsector om hen een hart onder de riem te steken. Ook het publiek van het cultuurcentrum en enkele artiesten betuigen hun steun aan de zorg.

De Kern lanceerde zo’n maand geleden een oproep bij haar klanten. Mensen konden via de website van het cultuurcentrum een boodschap achterlaten voor de zorgsector. Ook de Nederlandse dichteres Vrouwkje Tuinman werkte mee. Tuinman, die dit jaar De Grote Poëzieprijs won, leende een van haar gedichten aan de actie. Het hoopvolle gedicht werd gedrukt op een postkaart die op dinsdag 8 december naar maar liefst 11.000 mensen actief in de Antwerpse zorgsector werd verstuurd. Ziekenhuisgroepen ZNA en GZA deden mee, ook alle personeelsleden van het UZA en revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem kregen een kaartje. Net als huisartsen in Wilrijk, thuisverplegers die in de regio actief zijn en de personeelsleden van de Wilrijkse woonzorgcentra.

Het gedicht van Vrouwkje Tuinman

Reacties van artiesten

Zanger en acteur Filip Jordens

Comedian Michael Van Peel

Muzikante Mira

Muzikant Quinten Vermaelen (The Calicos)

Singer-songwriter Meskerem Mees (winnares Humo's Rock Rally 2020)

Comedian Pieter Verhelst

Oproep van comedian Bart Cannaerts