Zomercinema Middelheimmuseum - Final Portrait

Stanley Tucci

UPDATE: De film gaat vanavond in openlucht door. Er zijn nog kaarten aan de kassa verkrijgbaar. 

Vier ‘valavonden’ zwoele cinema in openlucht in het kader van het Middelheimmuseum. Uiteraard kan je er ook iets drinken.

2018 – VS – 90 min. – biografisch drama – met o.a. Geoffrey Rush & Armie Hammer

Stap in de wereld van Alberto Giacometti. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken. Een groot deel van zijn tijd brengt hij door in zijn atelier. We leren zijn humor kennen, zijn gewoontes, zijn werkschema, favoriete tijdverdrijf en zijn spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uurtjes worden al snel dagen. Of het portret ooit af raakt, is de vraag.

In samenwerking met het Middelheimmuseum.

EXCLUSIEF: Om 20.30 uur stipt is er een bezoek aan Femme de Venise ll van Giacometti uit de vaste collectie. Voorafgaand aan de film vertonen we nog enkele omkaderende filmpjes rond dit beeld van Giacometti. 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa-vvk: 3 euro
locatie
  • Middelheimmuseum
  • Middelheimlaan 61
  • 2020 Antwerpen

Extra

Je brengt best warme kledij mee voor het geval de avonden harder afkoelen dan verwacht.Bij slecht weer gaat de vertoning door in het Atelier Van Lieshout. Het aantal plaatsen is dan beperkt.

Bij mooi weer zijn er nog kaarten te koop aan de kassa. Op deze site geven we de dag zelf een update of de voorstelling binnen of buiten doorgaat.

Bekijk ook eens:

Zomercinema Middelheimmuseum - Centaur

Aktan Arym Kubat

di 7 aug 2018 - 21.30 uur

De vijftigjarige Centaur is een rustige en bescheiden man. Hij heeft een zoontje dat nog nooit een woord gesproken heeft en zijn vrouw is de jonge, doofstomme Maripa. Ze leiden een eenvoudig leven in een dorpje in Kirgizië.

Zomercinema Middelheimmuseum - Waiting for giraffes

Marco De Stefanis

di 21 aug 2018 - 21.00 uur

Een Palestijnse dierenarts probeert in de zoo waar hij werkt de giraffen te vervangen die zijn omgekomen. Maar hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied meer plaats creëren voor zijn dieren, als zelfs de mensen wonen in een gesloten omgeving?

Zomercinema Middelheimmuseum - Retour en Bourgogne

Cédric Klapisch

di 28 aug 2018 - 20.45 uur

Jean verliet tien jaar geleden zijn familie en geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Wanneer hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug en wordt hij verenigd met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie. Net voor het moment van de wijnoogst overlijdt hun vader.