Zomercinema Middelheimmuseum - Centaur

Aktan Arym Kubat

UPDATE: Door de aangekondigde onweersbuien zal de vertoning in het Atelier Van Lieshout doorgaan.

Gezien de beperkte capaciteit in het AVL ook geen verkoop meer aan de kassa.

 

Vier ‘valavonden’ zwoele cinema in openlucht in het kader van het Middelheimmuseum. Uiteraard kan je er ook iets drinken.

2017 – KYR/DUI/FR/NL – 89 min. – drama – met o.a. Aktan Arym Kubat & Bolot Tentimyshov

De vijftigjarige Centaur is een rustige en bescheiden man. Hij heeft een zoontje dat nog nooit een woord gesproken heeft en zijn vrouw is de jonge, doofstomme Maripa. Ze leiden een eenvoudig leven in een dorpje in Kirgizië. Hoewel Centaur erg gerespecteerd wordt door zijn buren, was hij ooit een paardendief. Hij gelooft dat de Kirgiezen afstammen van de mythische centauren, wezens die half mens, half paard zijn, maar dat ze hun vrijheid kwijt raakten, gestraft door de goden omdat ze hun nomadentradities opgaven. Op een dag wordt een duur renpaard van de halfbroer van Centaur, de rijke Karabay, gestolen. Hij schakelt een oud-rivaal van Centaur in om het paard terug te vinden.

In samenwerking met het Middelheimmuseum.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa-vvk: 3 euro
locatie
  • Middelheimmuseum
  • Middelheimlaan 61
  • 2020 Antwerpen

Extra

Je brengt best warme kledij mee voor het geval de avonden harder afkoelen dan verwacht.
Bij slecht weer gaat de vertoning door in het Atelier Van Lieshout. Het aantal plaatsen is dan beperkt.

Bekijk ook eens:

Zomercinema Middelheimmuseum - Final Portrait

Stanley Tucci

di 14 aug 2018 - 21.15 uur

Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uurtjes worden al snel dagen.Of het portret ooit af raakt, is de vraag.

Zomercinema Middelheimmuseum - Waiting for giraffes

Marco De Stefanis

di 21 aug 2018 - 21.00 uur

Een Palestijnse dierenarts probeert in de zoo waar hij werkt de giraffen te vervangen die zijn omgekomen. Maar hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied meer plaats creëren voor zijn dieren, als zelfs de mensen wonen in een gesloten omgeving?

Zomercinema Middelheimmuseum - Retour en Bourgogne

Cédric Klapisch

di 28 aug 2018 - 20.45 uur

Jean verliet tien jaar geleden zijn familie en geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Wanneer hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug en wordt hij verenigd met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie. Net voor het moment van de wijnoogst overlijdt hun vader.