Zandland + voorprogramma: Aarde Aan Daan

Café Canapé #2

 

Wat gebeurt er wanneer je opwindende jazz mengt met mijmerende Nederlandstalige teksten? Omdat niemand een eenduidig antwoord kon verzinnen besloten vijf muzikanten uit verschillende windrichtingen de krachten te bundelen en het eens te proberen. Het resultaat? Zandland. De soms zwoele en soms melancholische melodieën van Marjan Van Rompay (saxofoon) blazen wind in de zeilen van het schip dat de stille waters tussen jazz en kleinkunst overbrugt. De teksten zijn van de hand van Niels Boutsen (STOOMBOOT) die stream of consciousnessgewijs de muziek tracht te vatten met juist uitgekozen woorden. De verhalen nemen je mee op een poëtische reis langs zoute stranden.

Jonas Boutsen (drums), Geert Hendrickx (gitaar) en Roeland Van Noten (bas) zorgen voor de funky en bij momenten psychedelische ondertoon van Zandland. Ze zaten ter voorbereiding van een EP in de studio met Nicolas Rombouts (Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens en ex-Dez Mona). 2018-2019 brengt veel nieuws voor dit mooie, grensverleggende en ambitieuze project.

Voorprogramma: Aarde Aan Daan
Aarde aan Daan gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp ademt poëzie, zowel in tekst als in sound. 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 8 euro

Extra

Locatie: artiestenfoyer cc De Kern

Bekijk ook eens:

Steven Troch Band + voorprogramma: Black Label

Café Canapé #1

za 16 mrt 2019 - 20.15 uur

De Belgische mondharmonicavirtuoos Steven Troch behoort tot de Europese top in de bluesscene. Zijn nieuwe groep, simpelweg Steven Troch Band, brengt rootsmuziek vanuit een klassiek maar met een serieuze twist.

The LVE + voorprogramma: Night Nules

Café Canapé #3

za 18 mei 2019 - 20.15 uur

The LVE bouwt met hun nieuwe EP verder aan een repertoire van ‘sad songs in every key’. Gebroken harten en dito dromen vormen de rode draad. Mooi en droevig tegelijkertijd, verpakt in groove en melancholie met mooie samenzang.