Info en tickets > Tickets

Op deze pagina

De Kern in tijden van Corona

Omwille van Corona veranderen er enkele zaken bij de start van de ticketverkoop voor het seizoen 2020-2021. Sommige aanpassingen voeren we meteen voor heel het seizoen in , andere zijn afhankelijk van de maatregelen die de overheid ons oplegt. De meest recente info over coronamaatregelen in onze schouwburg vind je op https://www.ccdekern.be/corona. Ook deze pagina passen we steeds aan.

De regels in grote lijnen:

 

 • Om te beginnen: we voorzien géén kassaverkoop meer. Net zoals in de horeca moét je op voorhand reserveren (telefonisch, aan het onthaal of online).
   
 • Je moét op voorhand reserveren, omdat wij contactgegevens moeten verzamelen en ook omdat we voor avondvoorstellingen uitkomen op +/- 100 plaatsen. (Tussen gereserveerde ticketbubbels garanderen we immers 1,5 meter afstand.)
   
 • Om deze puzzel per voorstelling zo goed mogelijk te leggen, gaan we voor het integrale nieuwe seizoen voor ongenummerde voorstellingen, nog een nieuwigheid.
   
 • Wat nog? Om de regels rond social distancing te kunnen handhaven, zal de bar gesloten zijn voor aanvang, na afloop bedienen we je graag aan onze foyertafels. Je kan vooraf terecht in de lokale horeca, steun hen.
   
 • Je zal het merken: ons gebouw is ingedeeld in duidelijke looprichtingen, handgels bieden we op verschillende plaatsen aan. We raden aan om een mondmasker op z’n minst bij de hand te hebben en het liefst voor de mond en neus te dragen.  
   
 • Zoals gezegd: deze en andere maatregelen kunnen nog wijzigen. De meest recente info over coronamaatregelen in onze schouwburg  vind je op https://www.ccdekern.be/corona en ook deze pagina houden we up-to-date.

 

De ticketverkoop van het nieuwe seizoen start op dinsdag 4 augustus, negen uur. Je kan je tickets zowel online als aan de balie van De Kern bestellen. De ticketbalie is dus opnieuw geopend vanaf 4 augustus. Omwille van Corona zijn er dit jaar géén ticketdagen en ook geen online vroegboekkorting.

Hoe tickets bestellen?

 

Via de website
Op www.ccdekern.be surf je naar een voorstelling en betaalt online. Je hebt daarbij de keuze tussen  Bancontact en Visa/Mastercard. Na betaling ontvang je je elektronische tickets onmiddellijk via e-mail.

Aan de onthaalbalie
Ook aan de balie van De Kern kan je tijdens de openingsuren van het onthaal van de voorstelling zelf met cash, bankkaart of kredietkaart tickets kopen. Je kan er ook tickets kopen voor voorstellingen in andere huizen van de Antwerpse cultuurcentra.

Telefonisch
Telefonisch tickets bestellen kan op het nummer 03 821 01 36. Je betaalt je tickets (binnen de twee weken, anders vervalt je reservatie) tijdens de openingsuren aan onze balie. Betalen via overschrijving is niet mogelijk.

In een ander cultuurcentrum
In de andere cultuur- en ontmoetingscentra van de stad Antwerpen kan je ook tickets kopen voor voorstellingen in De Kern. Woon je bijvoorbeeld in Merksem? Dan is het voor je misschien wel makkelijk om even langs het cultuurcentrum daar te lopen. 

Prijzen en reducties

De ticketprijs staat bij elke voorstelling of activiteit vermeld.

Kom op tijd
Alle voorstellingen beginnen stipt op het vermelde uur.
45 minuten voor de voorstelling begint, gaat de kassa open. Omwille van Corona is de bar gesloten voor de voorstelling, alleen na de voorstelling kan je iets drinken (bediening aan tafel, alleen zittend, vol is vol). Laatkomers kunnen (bv. op vraag van gezelschappen) geweigerd worden.

Ticketverkoop
De ticketverkoop stopt online drie uur voor de voorstelling (let op onze openingsuren van het onthaal). Behalve voor filmvoorstelling op dinsdag, dan eindige de ticketverkoop om 12 uur voor de middagvoorstelling en om 18.30 uur voor de avondvoorstelling aan onze ticketbalie. Opgelet: zolang we ons aan de Corona-maatregelen moeten houden, kan je nadien dus géén tickets meer kopen. Kassaverkoop is er niet.

Gereserveerde tickets niet afgehaald en betaald binnen de veertien dagen, worden terug vrijgegeven. 

Verkochte tickets worden nooit terugbetaald, met uitzondering van een geannuleerde voorstelling. Je kan dan kiezen tussen terugbetaling, een tegoedbon of het bedrag van je tickets schenken aan onze werking en artiesten. Dit geldt ook bij voorstellingen die afgelast moeten worden omwille van Corona-maatregelen.

Kansentarief
Met het recht op het kansentarief op je A-kaart kost een ticket voor de meeste voorstellingen 2 euro (tenzij anders aangegeven). Of je recht heeft op het kansentarief kan je checken bij jouw mutualiteit. Meer info vind je via deze link.

Leden van Sodipa & Sodico
Reserveren kan enkel aan het onthaal en NIET online.

Cultuurshock
Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen of Borgerhout kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren.

Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod. 

Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/info/5418389fafa8a7864e8b4576/cultuurshock-1

Je cheque inruilen is heel eenvoudig:

 • Kies je voorstelling, film of concert op de website van één van de Antwerpse cultuurhuizen
 • Reserveer je plaats via telefoon of online
 • Ruil je cultuurcheque in aan het onthaal

 

Reserveringen cursussen

Inschrijven
Je inschrijving is pas definitief als het cursusgeld betaald is. Dit kan aan het onthaal in De Kern of online via de website. Het cursusgeld dient uiterlijk 10 dagen na jouw reservatie betaald te zijn. Gelieve de eerste les je betalingsbewijs mee te brengen.

Geen bevestiging
Je ontvangt geen schriftelijke bevestiging van je inschrijving. We verwachten je gewoon voor de cursus op de aangegeven plaats.

Wegvallen van een cursus
Als er te weinig inschrijvingen zijn voor een bepaalde cursus, kan die geannuleerd worden. Het inschrijvingsgeld krijg je uiteraard terugbetaald. De ingeschreven deelnemers worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Geef daarom steeds je volledige naam, adres, telefoonnummer(s) en eventueel e-mailadres op bij je inschrijving.

Annulering door de cursist
Bij annulering tot een week voor aanvang van de cursus wordt 80% van je cursusgeld terugbetaald. Wij houden 20% administratiekosten af, met een maximum van € 15. Bij annulering binnen de week voor aanvang van de cursus wordt niets terugbetaald. Uitzondering: in geval van ziekte krijg je op vertoon van een doktersattest 50% van je cursusgeld terugbetaald. Bovenstaande annuleringsafspraken vervallen indien de persoon die annuleert een vervangende deelnemer voor de cursusreeks aanbrengt, of als De Kern een deelnemer vindt op de wachtlijst. In dit geval kan het volledige bedrag gerecupereerd worden.

​​​​​​​Verzekering
Deelnemers aan de culturele activiteiten participeren ten privé-titel, er wordt voor hen geen enkele extra verzekeringspolis afgesloten.

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal je ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in De Kern spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.

De A-kaart is vanaf 1 oktober 2017 gratis te verkrijgen. Een verloren, gestolen of defecte A-kaart vervangen door een nieuwe A-kaart kost 2 euro. Gespaarde punten of A-kaartbonnen ben je in dat geval niet verloren. Zij worden automatisch overgezet naar de nieuwe A-kaart.

Alle A-kaartlocaties kan vind je op het StadsPlan.
De A-kaart kan je op meer dan 70 plaatsen in Antwerpen krijgen. Vergeet hiervoor je elektronische identiteitskaart niet mee te nemen. 

Ook in De Kern kan je een A-kaart vragen aan onze balie. Dit kan alleen tijdens de openingsuren van het onthaal. Je kan er ook meteen al je persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo heb je voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vind je alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar je punten kunt sparen.

Heb je recht op het kansentarief? Dan hebben we het volgende nodig voor het aanmaken van je A-kaart:

 • voor recht op VT (= verhoogde tegemoetkoming): een recent kleefbriefje van de mutualiteit
 • voor schuldhulpverlening (zonder recht op VT): een door je schuldbemiddelaar ingevuld A-kaartattest
 • voor OCMW-klant (zonder recht op VT) : een door je OCMW-begeleider ingevuld A-kaartattest

Met het kansentarief op je A-kaart kost een ticket voor de meeste voorstellingen bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Telkens wanneer je een voorstelling bijwoont, spaar je één punt aan de A-kaart ‘spaarzuil’ door je kaart aan de kaartlezer te houden. Zodra je tien punten hebt gespaard, worden die automatisch omgezet in een voordeelbon, waarmee je in De Kern 2 euro korting per ticket krijgt. Deze bon is zes maanden geldig.