Info en tickets > Tickets

Op deze pagina

Hoe tickets bestellen?

Via de website

Op www.ccdekern.be surf je naar een voorstelling, je kiest je plaats(en) en betaalt online. Je hebt daarbij de keuze tussen  Bancontact en Visa/Mastercard. Na betaling ontvang je je elektronische tickets onmiddellijk via e-mail.

Aan de onthaalbalie
Ook aan de balie van De Kern kan je tijdens de openingsuren van het onthaal of op de avond van de voorstelling zelf met cash, bankkaart of kredietkaart tickets kopen. Tijdens de kantooruren van het onthaal kan je ook tickets kopen voor voorstellingen in andere huizen van de Antwerpse cultuurcentra.

Telefonisch

Telefonisch tickets bestellen kan op het nummer 03 821 01 36. Je betaalt je tickets (binnen de twee weken, anders vervalt je reservatie) tijdens de openingsuren aan onze balie. Betalen via overschrijving is niet mogelijk.

In een ander cultuurcentrum
In de andere cultuur- en ontmoetingscentra van de stad Antwerpen kan je ook tickets kopen voor voorstellingen in De Kern. Woon je bijvoorbeeld in Merksem? Dan is het voor je misschien wel makkelijk om even langs het cultuurcentrum daar te lopen. 

Prijzen en reducties

De ticketprijzen staan bij elke voorstelling of activiteit vermeld.

Voorverkoopprijs
De voorverkoopprijs vervalt drie uur voor de voorstelling (let op onze openingsuren van het onthaal). Behalve voor filmvoorstelling op dinsdag, dan vervalt de voorverkoopprijs om 12 uur voor de middagvoorstelling en om 18.30 uur voor de avondvoorstelling aan onze ticketbalie. Als je daarna nog tickets wilt kopen, betaal je de kassaprijs.

Verkochte tickets worden nooit terugbetaald, met uitzondering van een geannuleerde voorstelling. 

Gereserveerde tickets niet afgehaald en betaald binnen de veertien dagen, worden terug vrijgegeven. 

Kansentarief
Met het recht op het kansentarief op je A-kaart kost een ticket voor de meeste voorstellingen 2 euro (tenzij anders aangegeven). Of je recht heeft op het kansentarief kan je checken bij jouw mutualiteit. Meer info vind je via deze link.

Leden van Sodipa & Sodico
Zij genieten steeds van de voorverkoopprijs!

Cultuur voor studenten aan sympathieke prijzen.
Ben je student, raak je in vervoering door een theaterstuk, krijg je inspiratie van een boeiende tentoonstelling of word je liever meegesleept door een hedendaagse dansvoorstelling? Je budget houdt je alvast niet tegen. Dankzij de Cultuurcheques van GATE15 en de instellingen voor hoger onderwijs raak je je culturele ei kwijt zonder dat je je broek eraan scheurt. Voor 10 euro koop je als student zeven themacheques die je toegang geven tot meer dan 40 cultuurhuizen en musea in Antwerpen of laten je lid worden van de bib.

En goed nieuws, want het is gedaan met scheuren en zeuren aan de telefoon dat je je Cultuurcheque echt wel komt omwisselen. Vanaf dit academiejaar beheer je je cheques super handig op één digitaal platform én gebruik je een unieke code om je ticket te bestellen. In drie moves van je zetel op kot tot je stoeltje in de theaterzaal. Hoe ga je te werk?
1. Maak je eigen profiel aan.
2. Koop je Cultuurcheques via online betaling. Je ontvangt ze in je mailbox of je kunt ze downloaden als pdf.
3. Kies jouw favoriete cultuurhuis en verzilver je cheque telefonisch, aan de kassa of per e-mail.

Handig, want

• Je hoeft niet meer helemaal langs GATE15 of de campus om je Cultuurcheques te kopen.
• Je moet je niet meer tot vervelens toe afvragen waar je je cheques hebt laten rondslingeren.
• Je weet onmiddellijk wat je openstaande cheques zijn.
• Je ontdekt wat er allemaal op de agenda staat en krijgt snel een overzicht per genre.
• Je leest super leuke tips over theatervoorstellingen, films of een balletshow.
• En dat allemaal vanop je laptop, tablet of smartphone!

De volledige kalender met tips en alle deelnemende cultuurhuizen vind je op www.gate15.be/cultuurcheques.

Voor studenten verbonden aan Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool , Hogere Zeevaartschool Antwerpen, Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven Antwerpen en Thomas More Antwerpen

Reserveren met Cultuurchecks van Sodexho & Accor kan enkel aan het onthaal en NIET online!


Cultuurshock
Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen of Borgerhout kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren.

Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurcheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod. 

Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/info/5418389fafa8a7864e8b4576/cultuurshock-1

Je cheque inruilen is supersimpel:

  • Kies je voorstelling, film of concert op de website van één van de Antwerpse cultuurhuizen
  • Reserveer je plaats via telefoon of online
  • Ruil je cultuurcheque in aan de kassa

Reserveringen cursussen

inschrijven
Je inschrijving is pas definitief als het cursusgeld betaald is. Dit kan aan het onthaal in De Kern of online via de website. Het cursusgeld dient uiterlijk 10 dagen na uw reservatie betaald te zijn. Gelieve de eerste les je betalingsbewijs mee te brengen.

Geen bevestiging
Je ontvangt geen schriftelijke bevestiging van uw inschrijving. We verwachten je gewoon voor de cursus op de aangegeven plaats.

Wegvallen van een cursus
Als er te weinig inschrijvingen zijn voor een bepaalde cursus, kan die geannuleerd worden. Het inschrijvingsgeld krijg je uiteraard terugbetaald. De ingeschreven deelnemers worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Geef daarom steeds je volledige naam, adres, telefoonnummer(s) en eventueel e-mailadres op bij je inschrijving.

Annulering door de cursist
Bij annulering tot een week voor aanvang van de cursus wordt 80% van je cursusgeld terugbetaald. Wij houden 20% administratiekosten af, met een maximum van € 15. Bij annulering binnen de week voor aanvang van de cursus wordt niets terugbetaald. Uitzondering: in geval van ziekte krijg je op vertoon van een doktersattest 50% van je cursusgeld terugbetaald. Bovenstaande annuleringsafspraken vervallen indien de persoon die annuleert een vervangende deelnemer voor de cursusreeks aanbrengt, of als De Kern een deelnemer vindt op de wachtlijst. In dit geval kan het volledige bedrag gerecupereerd worden.

Verzekering
Deelnemers aan de culturele activiteiten participeren ten privé-titel, er wordt voor hen geen enkele extra verzekeringspolis afgesloten.

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal je ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in De Kern spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.

De A-kaart is vanaf 1 oktober 2017 gratis te verkrijgen. Een verloren, gestolen of defecte A-kaart vervangen door een nieuwe A-kaart kost 2 euro. Gespaarde punten of A-kaartbonnen ben je in dat geval niet verloren. Zij worden automatisch overgezet naar de nieuwe A-kaart.

Alle A-kaartlocaties kan vind je op het StadsPlan.
De A-kaart kan je op meer dan 70 plaatsen in Antwerpen krijgen. Vergeet hiervoor je elektronische identiteitskaart niet mee te nemen. 

Ook in De Kern kan je een A-kaart vragen aan onze balie. Dit kan alleen tijdens de openingsuren van het onthaal, niet tijdens een kassadienst van een voorstelling). Je kan er ook meteen al je persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo heb je voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vind je alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar je punten kunt sparen.

Heb je recht op het kansentarief? Dan hebben we het volgende nodig voor het aanmaken van je A-kaart:

  • voor recht op VT (= verhoogde tegemoetkoming): een recent kleefbriefje van de mutualiteit
  • voor schuldhulpverlening (zonder recht op VT): een door je schuldbemiddelaar ingevuld A-kaartattest
  • voor OCMW-klant (zonder recht op VT) : een door je OCMW-begeleider ingevuld A-kaartattest

Met het kansentarief op je A-kaart kost een ticket voor de meeste voorstellingen bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Telkens wanneer je een voorstelling bijwoont, spaar je één punt aan de A-kaart ‘spaarzuil’ door je kaart aan de kaartlezer te houden. Zodra je tien punten hebt gespaard, worden die automatisch omgezet in een voordeelbon, waarmee je in De Kern 2 euro korting per ticket krijgt. Deze bon is zes maanden geldig.