Theater

Frank Focketyn, Evgenia Brendes en Philippe Thuriot

De Vijfde van Ludo

vr 1 okt 2021 - 20.15 uur

De Vijfde van Ludo is een voorstelling geïnspireerd door Ludwig van Beethoven, over onvervulde dromen en doof zijn voor elkaar. De toeschouwer wordt meegesleurd in de emotionele rollercoaster van twee eenzame mensen op zoek naar een klein beetje liefde en geluk in een keiharde wereld die nooit naar

Hotel Poseidon

Abbatoir Fermé

wo 13 okt 2021 - 20.15 uur

Wie het theateroeuvre van Abattoir Fermé de afgelopen 20 jaar een klein beetje heeft gevolgd, kan moeilijk naast de fascinatie die het gezelschap voor cinema koestert. Met Hotel Poseidon hebben ze ook eindelijk hun debuutlangspeelfilm ingeblikt.

Muziektheater De Kolonie

Onheil in Black Creek

za 16 okt 2021 - 20.15 uur

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthysen.  

Theater Antigone

Paling

do 28 okt 2021 - 20.15 uur

In de beeldende en muzikale voorstelling Paling vangt theatermaker Michaël Vandewalle de bijzondere soms stuntelige relatie tussen een vader en een dochter. Op tragikomische wijze zoeken de twee toenadering. Vaak zoekend, soms botsend en soms als een vis in het water.

Elena Peeters

Begin

vr 12 nov 2021 - 20.15 uur

egin is het eerste deel van een trilogie waarin Elena Peeters bekijkt door welke handen een mensenleven gaat. Ze volgt mensen waar iedereen in zijn/haar leven mee te maken krijgt: een dokter, een buschauffeur, een leerkracht, iemand die ondersteunt en begeleidt aan het einde van een leven, …

Diva (12+)

Froefroe

za 13 nov 2021 - 19.30 uur

Diva is vooral een heerlijk ´broederliefde´ verhaal. Over de twee broers Brossi, die na jaren van broederlijk delen - werk, muziek, geld en liefjes - uit elkaar worden getrokken door gedrevenheid en ambitie. Farinelli dumpt zijn broer en componist. Hij kan carrière maken als hij zingt voor koningen.

Stefaan Degand en Elien Hanselaer

Ashes to Ashes

do 25 nov 2021 - 20.15 uur

Ashes to Ashes is een triomf van macht en beknoptheid. Een rijk verontrustend stuk, doorspekt met seksueel magnetisme en verschrikkelijke wreedheden. Een groots miniatuur waarin de meest sensuele momenten suggestief tot stand komen. Het is een kroniek van een zeer ondoorzichtig en verontrustend kara

Malpertuis

De Kleine Prins

do 2 dec 2021 - 20.15 uur

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood.

Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke

Ouder Kind

wo 8 dec 2021 - 20.15 uur

Ouder Kind is de tiende voorstelling die Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll samen maken. Voor deze mijlpaal in hun jarenlange samenwerking hebben ze alles anders aangepakt. Buiten enkele techniekers weet niemand waaraan zich te verwachten.

Rita (8+)

Bronks/Tuning People

vr 28 jan 2022 - 19.30 uur

Rita is een alleenstaande vrouw op leeftijd met een groot gevoel voor drama. Met haar liefde voor opera probeert ze de dagelijks sleur en de ouderdom angstvallig te ontvluchten als een soort bejaarde Alice in Wonderland.

TG Vagevuur & Brussels Experimental

Rosa

do 3 feb 2022 - 20.15 uur

Een voorstelling over onverwoestbare vrouwen, over idealen, over keuzes maken en de gevolgen erbij nemen, over woelige tijden vol mogelijkheden en over dromen van een betere wereld. Met swingende maar evengoed bevreemdende en beklijvende songs vol woeste woorden.

Infidèles

TG Stan & De Roovers

vr 25 feb 2022 - 20.15 uur

De voorstelling wil hulde brengen aan Ingmar Bergman als schrijver. In Infidèles gaat Bergman ook zelf in dialoog met zijn personages en wordt de ik-figuur van de schrijver in de voorstelling verwerkt.

Theater Zuidpool

De Grond Onder Hun Voeten

do 17 mrt 2022 - 20.15 uur

Zuidpools nieuwe voorstelling wordt een collectief (zelf) onderzoek naar een nieuw ‘wij’. Naar identiteit en de kracht van de gemeenschap. Een groepscreatie over toewijding en de soms onbegrijpelijke stappen die daarvoor nodig zijn.

Concerto Pour Deux Clowns (8+)

Les Rois Vagabonds

zo 27 mrt 2022 - 19.30 uur

Een topvoorstelling met mime, acrobatie, bijzondere effecten en klassieke muziek. Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar in deze voorstelling zijn de muzikanten verrassend genoeg… twee clowns!

Johan Petit | MartHa!tentatief

Nu Het Nog Kan

do 31 mrt 2022 - 20.15 uur

Op een ochtend fiets ik naar mijn werk. Links van mij het vliegveld. Rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen? Het is herfst. De bladeren vallen goudgeel van de bomen en ik rijd overal voorbij.

Hof Van Eede

The Big Drop-Out

do 7 apr 2022 - 20.15 uur

In The Big Drop-Out stellen we ons de vraag waarom die droom zo verleidelijk is: de hut in het woud, het verlangen naar een eiland, naar afzondering, ver weg van de drukte, de moderniteit en de menigte.

HETGEVOLG

Grijze Tuinen

do 12 mei 2022 - 20.15 uur

In de nieuwe HETGEVOLG-voorstelling GRIJZE TUINEN spelen Chris Lomme en Marit Stocker samen met tien Hartenspelers uit verschillende woonzorgcentra.

Bollylicious

Bombay Express

vr 13 mei 2022 - 20.15 uur

Een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor en een hoog feel goodgehalte.

Theater Malpertuis & Jeroen Olyslaegers

Wildeman (Antwerpse première)

wo 18 mei 2022 - 20.15 uur

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schrijft Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor.

Theater Malpertuis & Jeroen Olyslaegers

Wildeman (Antwerpse première)

do 19 mei 2022 - 20.15 uur

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schrijft Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor.

Theater Malpertuis & Jeroen Olyslaegers

Wildeman (Antwerpse première)

vr 20 mei 2022 - 20.15 uur

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schrijft Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor.

Lazarus

Misdaad en Straf

do 2 jun 2022 - 20.15 uur

​​​​​​​Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen natuurlijk voor de Lazarussen.