Klik hier voor de nieuwe seizoensbrochure • Het onthaal is gesloten in juli

Theater

B.S.O.

The wedding singer

vr 22 sep 2017 - 20.15 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

za 23 sep 2017 - 14.30 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

za 23 sep 2017 - 20.15 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

B.S.O.

The wedding singer

zo 24 sep 2017 - 14.30 uur

Muzikale feestproductie in pure jaren ’80-stijl!

Johan Petit

Best Of

do 28 sep 2017 - 20.15 uur

Rasacteur, vriend-van-het-huis en bekende Antwerpenaar Johan Petit stemde ermee in om voor ons openingsweekend een show in elkaar te steken. Best of...

Tom Clement & MartHa!tentatief

Wassalon

vr 13 okt 2017 - 20.15 uur

Met Wassalon onderzoekt beeldend kunstenaar en enthousiaste, goedlachse mens Tom Clement (je kan hem kennen van zijn bijdrage aan de Wijkfeesten in 2015, of van de worksshopreeks Graphic Novels die hij gaf in lagere scholen) het leven dat zich ontvouwt binnen de kleine wereld van een wassalon.

I Solisti del Vento & Vic De Wachter

Der Kaiser

za 21 okt 2017 - 20.15 uur

“Teveel noten, mijn beste Mozart.” Zoals over alles had Zijne Koninklijke & Keizerlijke Hoogheid Joseph II ook over muziek een uitgesproken mening. Een verlicht despoot weet bij bepaling nu eenmaal alles beter dan zijn onderdanen.

Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke

Adela en Helena

do 26 okt 2017 - 20.15 uur

Het boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door een absolute topcast! Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge.

Kopergietery

Mémé - De Peetmoeder (14+)

do 9 nov 2017 - 20.15 uur

Een familieverhaal als geen ander: pa is dood. Ma leeft. Eén zoon is gebleven, de ander vertrokken. Maar elk jaar komen ze samen. Een keer. Een gouden regel van ma. Dan wordt er een foto getrokken ... Onder de treurwilg ... die Pépé nog met zijn eigen handen heeft geplant ...

Suzanne Grotenhuis / De Nwe Tijd

On Ice

za 18 nov 2017 - 20.15 uur

In 2012 verraste actrice Suzanne Grotenhuis met het originele en hartverwarmende Zwarte Woud Forever (selectie Theaterfestival 2013, Roel Verniersprijs). Nu is ze terug met de opvolger On Ice, en zet daarmee haar zoektocht voort.

Dimitri Leue / Rataplan

Vanbinnen Bang Vanbuiten

za 25 nov 2017 - 20.15 uur

Na het Lortcher-syndroom en De diepte van het Dal is dit het derde deel van het drieluik over de wondere wereld van de psyche. Dementie en depressie vormden de vorige keren de achtergrond van een familiedrama. Nu is het een liefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses.

De kinderen van Komarov

Ticket naar de zon

vr 8 dec 2017 - 20.15 uur

Retro sciencefiction op het toneel, het kàn. Het jaar is 1974. De Koude Oorlog houdt de wereld in haar greep. Met een tweede maanmissie hopen de Amerikanen de Sovjets finaal te treffen. Maar de hoogmoed komt voor de val.

Gene Bervoets

Verbeter de wereld - over het leven van Phil Bosmans

za 9 dec 2017 - 20.15 uur

Deze theatermonoloog, geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek maar ook op basis van nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven...

De Speelman

Hechten

vr 15 dec 2017 - 20.15 uur

In HECHTEN zoeken Wim Vande Voorde, Gert Brackx en Lise Verrijcken naar manieren om om te gaan met de wonden uit hun leven.

Maarten Westra Hoekzema

Komiek / Freak

vr 12 jan 2018 - 20.15 uur

“Een lach na een grap van mij is de ultieme bevestiging. De stilte na een grap een misverstand.”, aldus Komiek. Niets is voor Komiek zo pijnlijk als een zaal die niet lacht. Alsof iedereen hem haat. Alsof iedereen hem dood wil. En toch doet hij het. Toch staat hij er. Keer op keer.

De Roovers

Arabische Nacht

vr 19 jan 2018 - 20.15 uur

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap en ontwaakt pas als de zon weer opkomt, als was ze een Oriëntaals Doornroosje.

Cantens, Timmermans & Verelst

De drie mannen van Ypsilanti

za 27 jan 2018 - 20.15 uur

Peter de Graef schreef De drie mannen van Ypsilanti naar aanleiding van een artikel over drie psychiatrische patiënten die er allemaal van overtuigd waren de reïncarnatie van Jezus te zijn. Bij een onderlinge confrontatie verklaarden ze elkaar voor gek.

De Kolonie mt & Vic De Wachter

De Wattman

do 8 feb 2018 - 20.15 uur

De Wattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden. Muzikanten scheppen een plateau voor rasacteur Vic De Wachter.

Vitalski, Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman

Sherlock Holmes

do 22 feb 2018 - 20.15 uur

Literaire lezing van Vitalski met Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman, gebaseerd op een radioproject dat de heren maakten voor Klara.

Theater Malpertuis

Europa in de herfst

vr 23 feb 2018 - 20.15 uur

Het is onrustig in de wereld. De vluchtelingenstromen zorgen voor angst en paniek. Het multiculturele project ligt onder vuur. Overal steken protectionisme en nationalisme weer de kop op.

Arsenaal / Lazarus

De zonder zon zon

vr 9 mrt 2018 - 20.15 uur

De zonder zon zon is een universeel sprookje geschreven op de huid van onze tegenwoordige tijd. Bernard is een tovenaar met opmerkelijke verwezenlijkingen op zijn actief. Het gaat echter niet goed met hem. Het roer moet om. Nabil, zijn trouwe leerling, wil hem daar graag bij helpen.

Nico Sturm en Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

vr 23 mrt 2018 - 20.15 uur

Gisteren was het geweldig! is de liefdevolle clash tussen kompanen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de oude revue, een onderzoek naar de kracht van een duo: hoe kunnen twee mensen een leven lang elkaar lief hebben en vrolijk blijven.

Het Nieuwstedelijk

Een ontgoocheling

vr 20 apr 2018 - 20.15 uur

Een voorstelling over de verwachtingen die ouders in hun kinderen stellen en de impact van zulke verwachtingen op die kinderen. Over leeglopen, wanneer alle verwachtingen worden weggespoeld. Een Ontgoocheling (1914) is een vroege Elsschotnovelle, door Adriaan Van Aken bewerkt voor het muziektheater

Zuidpool & Arsenaal / Lazarus

M.A.D.

vr 27 apr 2018 - 20.15 uur

Op de vooravond van een schijnbaar onafwendbaar militair conflict ontmoeten de hoogste gezagvoerders van twee vijandige naties elkaar voor het eerst onder vier ogen.

Maelstrom

Brief aan mijn kind

do 3 mei 2018 - 20.15 uur

Op voorhand vragen Maelstrom en de organisatoren het lokale publiek om zelf een brief te schrijven aan hun (fictieve) kind, en met die brieven maakten zij dan de voorstelling Brief aan mijn Kind. Op elke speelplek gaan ze op zoek naar lokale briefschrijvers, uit alle lagen van de bevolking.

Bart Van Loo

Napoleon

do 17 mei 2018 - 20.15 uur

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt.

Theater Froefroe

Zaratoestras

vr 25 mei 2018 - 20.15 uur

De lucht is donker en paars. Gertrude en Johan, al 40 jaar man en vrouw en kinderloos, rollen met een omgebouwde theaterwagen over verlaten wegen op zoek naar een jong publiek.