Een buitengewoon en ontroerend liefdesverhaal, geïnspireerd op ‘Van de jongen die een eikenhouten stoeltje at’ (Edward van de Vendel en Gerda Dendooven)
Geert vindt zichzelf maar gewoontjes. Straffer nog, hij vindt zichzelf maar een ‘nulletje’. Hij is verliefd op Gerlinde, maar denkt dat zij hem niet ziet staan. Tot hij op een dag een eikenhouten stoel opeet!
‘Ik deed het voor jou Gerlinde, alleen voor jou!’
Vanaf die dag is hij speciaal voor haar.
Hij wordt zelfs wereldberoemd.
Tot het hem allemaal te veel wordt.
‘SSSST!’ gaat over verzinnen en in de knoop liggen met de waarheid. Over elkaar graag zien omdat je bent wie je bent. En over gewoon zijn en toch ook wel speciaal.
BRUTAAL JONG hanteert een oprechte, energieke speelstijl. De spelers kiezen voor een heldere, directe taal in een sterk verhaal vol poëzie en ontroering… en de opzwepende muziek van de Talking Heads.
Steve De Schepper is acteur, zanger en regisseur. Hij speelde in verschillende 4Hoog-producties zoals het wonderlijke ‘Wolk’ en de kaskraker ‘De Koning Zonder Schoenen’. Voorheen was hij ook actief bij Het Gevolg in o.a. ‘Hendrik V’ en ‘Don Quichot’. Sinds 2011 is hij artistiek assistent van Alain Platel bij les ballets C de la B. Hij is zanger-speler en mede-bezieler van het muzikaal-theatraal project Les Quatre Au Quai, waarvan de twee voorstellingen ‘Alors On Chante’ en ‘Scène Sur Seine’ nu nog toeren.
Lieve Cornelis is naast actrice ook docente DKO. Zij is eveneens een vertrouwd gezicht bij 4Hoog en speelde er in ‘Hondeweer’, ‘De schilderberg’ en ‘De Zon en de Maan’. Doorheen haar carrière speelde Lieve bij verschillende toonaangevende jeugdtheatergezelschappen, zoals Het Gevolg, Kollektief D&A, hetpaleis, Froe Froe en Ultima Thule.
Walter Janssens is regisseur, acteur en muzikant. Hij regisseert vooral voorstellingen op het kruispunt van cabaret, toneel en muziek, waarbij een sterk verhaal voorop staat. Vanuit zijn liefde voor literatuur, zijn ervaring als muzikant en zijn opleiding als acteur voelt hij zich als een vis in het water in producties waar tekst, muziek en beeld samengaan. Hij werkte de laatste jaren als regisseur bij o.a. Kommil Foo, Kapitein Winokio, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Fractie van een seconde, Radio Cachot, Karlijn Sileghem. Daarnaast speelt hij ook contrabas bij de Gentse Balkanband DJURDJEVAK.
Tekst: BRUTAAL JONG naar Edward van de Vendel
Spel: Lieve Cornelis en Steve De Schepper
Regie: Walter Janssens

duur: 55min.Praktisch

genre
prijzen
  • leerlingen: 4 euro

Extra

gelieve 15 min. voor aanvang aanwezig te zijn met de leerlingen