Speeltuin

DE KOLONIE MT (4+)

MannekeTAP

wo 18 okt 2017 - 14.30 uur

MannekeTAP is een eenzaam, beetje stuurs mannetje, dat elke dag dezelfde routines volgt: opstaan, kopje koffie drinken, de krant lezen, turnoefeningen doen… Enkele toevallige ontmoetingen brengen weer meer klank en kleur in zijn leven. Een vinger tikt. Een voet haalt uit.

Verhalen in alle talen (4+) ► ...

De leukste verhalen in alle talen

wo 25 okt 2017 - 14.30 uur

Luister eens naar een verhaal ... in een andere taal!

Cinekids: Filmfestival voor Kids, de KATTENeditie! - Herfstvakantie 2017, van maandag 30 oktober tot èn met zaterdag 4 november

Films! Lezingen! Vertellingen! Workshops! Mevrouw De Poes! Disco! Tento's! en nog vanalles...

ma 30 okt 2017 - 14.00 uur tot za 4 nov 2017 - 18.00 uur

MIAAAUW! Het is alweer zo ver, de Achtste editie van het sympathieke kinderfilmfestival CINEKIDS vindt traditioneel plaats in de HERFSTVAKANTIE, van maandag 30 oktober tot - èn helemaal met - zondag 4 november 2017... Begin al maar vast te spinnen... en de krollen van de trap te krabben!

Cinekids Film: De Aristokatten (5+)

Wolfgang Reitherman/Walt Disney Studios - VS - 1970 - 78 min. (Nederlands gesproken versie met o.a. Louis Neefs)

ma 30 okt 2017 - 14.00 uur

Parijs, 1910. Een achtergestelde butler kidnapt 3 kittens als hij hoort dat zij het familiefortuin van de gravin van het huis gaan erven. Hij dumpt ze ver buiten de stad. Straatkat O'Malley besluit hen te helpen om terug thuis te geraken. Een echt Disney-avontuur met fantastische jazzmuziek!

Cinekids Workshop: KinderKattenYoga + KittenParcours

Jeugddienst Wilrijk | A-kaart

ma 30 okt 2017 - 15.30 uur

We gaan testen of we even lenig zijn als De Aristokatten. Tijdens een workshop kinderyoga ontdekken we na de film onze eigen soepelheid, misschien zijn we wel even lenig als een kat? Tijdens een kattenparcours kan je je eigen snelheid en evenwicht testen en dat verdient een echt kattendiploma!

Cinekids Kunst- en Vliegwerk • Vertoning en tento • Kattenbad & Kattenkunst (4+)

Academies Woord en Toneel & Beeldende Kunst

di 31 okt 2017 - 11.00 uur

Leerlingen van de woordafdeling aan de Academie van Wilrijk dompelen zich onder in een kattenbad. Ze miauwen, klauwen, krabben, kroelen en spinnen met kattenmateriaal in al zijn vormen en tonen u graag het resultaat tijdens de traditionele opening van het Cinekids-festival.

Cinekids Film: Van de Kat Geen Kwaad + Catherine (10+)

J.L. Felicolo & A. Gagnol - FR/BE - 2010 - 70 min. (Vlaamse versie) // Britt Raes - BE - 2016 - 12 min.

di 31 okt 2017 - 14.30 uur

De hoofdfilm wordt voorafgegaan door kortfilm Catherine, over een kattenvrouwtje en haar kat. De hoofdfilm gaat over een kat met een dubbelleven: overdag is Dino, de brave huiskat bij Zoë maar 's nachts gaat ze op pad met Nico de inbreker...

Cinekids Workshop: Maak zelf je Schaduwspeltheater + Katachtige Grime

Jeugddienst Wilrijk | A-kaart

di 31 okt 2017 - 16.00 uur

Deze film is zo mooi dat je hem thuis vast nog eens wil herbeleven. Dat kan! Knutsel je eigen schaduwdoos en speel de film of andere verhaaltjes oneindig vaak na. Of kom tot rust in de schminkhoek en laat je betoveren tot een echte (geschminkte) kat.

Cinekids Concert: Mevrouw De Poes en Ivanov de Muziekmatroos

zingen Katten- en Andere Liedjes (4+)

wo 1 nov 2017 - 11.00 uur

Miaaaaaaauw, we vroegen aan MEVROUW DE POES of ze speciaal voor Cinekids nog eens terug wou komen en weet je wat? Ze zei miJAauw!!! Ze brengt Kapitein Winokio's beste vriend Ivano mee en samen gaan ze kattenliedjes en poezenballades zingen voor jullie. Opgelet, het begint al om 11 uur! Kom verkleed!

Cinekids Film: Komaneko (3+)

Tsuneo Goda - JP - 2006 - 60 minuten (zonder dialogen)

wo 1 nov 2017 - 14.00 uur

Schattige korte filmpjes over Komaneko, de kleine nieuwsgierige kat die de hele dag in de weer is met knutselen en filmpjes maken. De avonturen werden in Japan alvast een regelrechte hit en zullen ook hier kleuters en hun begleidende volwassen weten te charmeren...

Cinekids Workshop: Komaneko Poezenportret

De Blauwe Raaf

wo 1 nov 2017 - 15.15 uur

Maak je eigen kunstwerk van Komaneko met zijn knuffels. Je tekent en knipt patroontjes van de lichaamsdelen en vormt zo een collage van deze inventieve poes. De knuffeltjes kan je verwisselen of laten bewegen zoals Komaneko in zijn filmpjes doet.

Cinekids Lezing • Kinderkatten lezen voor (4+)

Wilrijkse kinderen

do 2 nov 2017 - 11.00 uur

Kinderen zijn, net als katten, werkelijk baas. Daarom lezen onze Wilrijkse kinderen voor aan medekinderkatten. Geloof ons, je koopt geen kat in een zak! De ogen van een kat geven ons immers toegang tot een andere, mysterieuze (katten)boekenwereld...

Cinekids Film: De Kat Keert Weer (6+)

Hiroyuki Morita/Studio Ghibli - JP - 2002 - 75 minuten (Vlaamse versie)

do 2 nov 2017 - 14.00 uur

Eén van de beste animatiefilms uit de Ghibli (Spirited Away) stal met fantastische animatie en een origineel verhaal. Als Haru een kat haar leven redt verandert haar leven. Ze krijgt bezoek van de kattenkoning, gaat op zoek naar een verborgen kattenwereld en ontmoet de meest vreemde karakters...

Cinekids Workshop: BewegingsExpressie voor Kinderkatten

Jeugddienst Wilrijk | A-kaart

do 2 nov 2017 - 15.25 uur

Net zoals het meisje uit de film gaan we op een leuke, actieve manier op zoek naar onszelf en de kat in ons. Laat je gedachten en gevoelens de vrije loop tijdens deze leuke workshop bewegingsexpressie en ontdek een hele nieuwe kant van jezelf.

Cinekids Zang • Als de kat van huis is zingen er kinderen in de bib (3+)

Koor van de Wilrijkse Academie

vr 3 nov 2017 - 11.00 uur

De meisjes en jongens die hebben deelgenomen aan de tweedaagse koorworkshop in de Academie van Wilrijk laten zich van hun meest poezelige kant horen in allerlei liedjes over … katten natuurlijk.

Cinekids Film: Pettson en Findus, Vergetelingetjes (3+)

Jørgen Lerdam & Anders Sørensen - ZW - 2008 - 70 min. (Nederlandstalige versie)

vr 3 nov 2017 - 14.00 uur

Charmante en ouderwetse tekenfilm gebaseerd op de boekjes van Sven Nordqvist. Baasje Pettson is de kluts een beetje kwijt, zijn kat Findus doet zijn best om het geheugen op te frissen. Findus vertelt Pettson over allerlei avonturen die ze vroeger samen beleefden. Vierde film over het olijke duo...

Cinekids Workshop: Vilten Poezen & NaaikaartKatten

Jeugddienst Wilrijk | A-kaart

vr 3 nov 2017 - 15.20 uur

Na de mooie film wil jij vast ook een echte knuffelkat die je beste maatje wordt en je overal mee naartoe kan nemen. Dan maken we er toch gewoon zelf eentje! We gaan aan de slag met vilt en andere zachte materialen en maken onze eigen Finduspoes.

Cinekids Muzikale Vertelling (4+)

Danielle Negri

za 4 nov 2017 - 11.00 uur

DANIELLE NEGRI brengt een muzikale vertelling over twee kattenbendes: de Tataclan en de Chahaclan. Ze hissen, sissen, miauwen en krijsen. Oh, oh! Komt dat wel goed?

Cinekids Film: De Gelaarsde Kat (6+) - in 3D!

Chris Miller/Dreamworks - VS - 2011 - 90 minuten (Vlaamse versie)

za 4 nov 2017 - 14.00 uur

De gewiekste Gelaarsde Kat moest, voor hij bevriend geraakte met Shrek, zijn naam zuiveren in verband met een bankroof die hij niet pleegde. Samen met Poezelpootje en Humpty Dumpty trekken ze naar het kasteel waar de legendarisch gans met de gouden eieren zich zou bevinden... In 3-D!!!

Cinekids D.I.S.C.O. & PoezenButtons & KattenGrime (4+)

DJ Faster PussyKat & ButtonBar & Schminkteam

za 4 nov 2017 - 15.30 uur

D.I.S.C.O.: DJ Faster PussyKat draait plaatjes, jullie dansen je staart of bips er af (ook voor niet-filmgangers èn voor alle leeftijden). Voor, na of tussendoor de verschillende danspasjes laat je een kattenbutton maken of laat je een poezen-, jaguar-, of tijgergezicht schminken.

Sinterklaas zingt (3+)

Daar wordt aan de deur geklopt

zo 26 nov 2017 - 15.00 uur

Is 'Sinterklaas kapoentje' het lievelingslied van Sinterklaas of is het eerder 'Zie ginds komt de stoomboot'? Zijn al die wortelen eigenlijk wel gezond voor ‘slecht weer vandaag’ en drinkt Zwarte Piet nu liefst prikwater of chocolademelk?

Verhalen in alle talen (4+) ► ...

De leukste verhalen in alle talen

wo 29 nov 2017 - 14.30 uur

Luister eens naar een verhaal ... in een andere taal!

Verhalen in alle talen (4+) ► ...

De leukste verhalen in alle talen

wo 27 dec 2017 - 14.30 uur

Luister eens naar een verhaal ... in een andere taal!

Cie Barbarie (7+)

Modders

zo 21 jan 2018 - 14.30 uur

Een absurde komische voorstelling waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is. Want elke moeder moddert maar wat aan. Och, tenslotte is opvoeden nog altijd makkelijker dan afvallen. ;-)

theater Speelman (3+)

Pluche

wo 14 feb 2018 - 14.30 uur

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment. Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming, maar vooral met fantasie, véél fantasie! 3+

Sien Wynants & Aron Wade (8+)

Hoe weet u dat?

za 17 feb 2018 - 14.30 uur

AFGELAST- OP INITIATIEF VAN DE MAKERS. Hoe weet u dat? is een vrolijke viering van de soepelheid van de menselijke geest, met veel enthousiasme en spelplezier op het podium gezet door de twee Ketnetgezichten: Aron Wade en Sien Wynants. Hij is Albert Tweesteen, en zij Ria van de pizzeria.

Cie Krak (6+)

Kontrol

zo 18 feb 2018 - 14.00 uur

Alles moet precies zijn voor Victor. Zo en niet anders. Hij probeert dan ook om controle te krijgen over de wereld om hem heen. Als hij denkt dat dit eindelijk lukt, loopt het toch weer volledig anders.

Cie Krak(6+)

Kinderyoga-HA! na de voorstelling ´Kontrol´

zo 18 feb 2018 - 14.50 uur

Na de voorstelling kan je deelnemen aan een speelse yogaworkshop voor ouder en kind, geïnspireerd op de eigen ervaringen als clown. Om 14:50 uur en om 15:25uur

Cie Krak(6+)

Kinderyoga-HA! na de voorstelling ´Kontrol´

zo 18 feb 2018 - 15.25 uur

Na de voorstelling kan je deelnemen aan een speelse yogaworkshop voor ouder en kind, geïnspireerd op de eigen ervaringen als clown. Om 14:50 uur en om 15:25uur

Theater De Spiegel (1,5 tot 4+)

Ceci n'est pas un livre

za 3 mrt 2018 - 14.00 uur

Ceci n’est pas un livre is muzikaal en grafisch figurentheater vol gekke gedachtesprongen, onverwachte grapjes en kleine valkuilen.

Theater De Spiegel (1,5 tot 4+)

Ceci n'est pas un livre

za 3 mrt 2018 - 15.30 uur

Ceci n’est pas un livre is muzikaal en grafisch figurentheater vol gekke gedachtesprongen, onverwachte grapjes en kleine valkuilen.
uitverkocht

Meneer Monster (6+)

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

zo 4 mrt 2018 - 14.30 uur

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Makkelijk is dat niet. Waar haal je zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Het publiek zit al te wachten!

Salibonani (2,5+)

Arabella

wo 14 mrt 2018 - 14.30 uur

Een magische voorstelling voor de allerkleinsten met veel muziek in een wonderlijk decor. Arabella is nog heel klein als Federico haar vindt in een mandje. Samen reizen ze de wereld rond in een woonwagen.

4Hoog (3+)

De koning zonder schoenen

wo 11 apr 2018 - 14.30 uur

Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk. Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn. De Koning Zonder Schoenen is een echte 4Hoogklassieker. Het decor en de kostuums zijn geïnspireerd op het oeuvre van kunstenaar René Magritte.

workshop Ziezo Eco!

de koning zonder schoenen

wo 11 apr 2018 - 15.30 uur

Na de voorstelling knutselen we rond het thema van Magritte. Benieuwd? Geef je naam op aan het onthaal voor aanvang van de voorstelling en knutsel gezellig samen met je mama, papa, oma of opa. De workshop duurt ongeveer een uur en alle materiaal is aanwezig.

Buurman en Buurman (4+)

Marek Beneš

do 12 apr 2018 - 14.00 uur

Buurman & Buurman – al 40 jaar beste vrienden -gaat overtwee klunzige maar altijd positieve buurmannen. Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klusideeën om hun leven nog leuker en handiger te maken. Het resultaat liegt er niet om: met hun eigenzinnige geklus is niets in huis veilig

workshop Ziezo Eco!

Buurman en Buurman atelier

do 12 apr 2018 - 15.15 uur

Zijn jullie ook zo´n klussers als buurman en buurman, of net veel handiger? Ga je mee aan de slag? We knutselen samen met mama, papa, oma of opa voor ongeveer een uurtje. Materiaal is voorzien. Geef je naam voor aanvang van de film op aan het onthaal.

Isra & Het magische boek (5+)

R. Kan Albay

vr 13 apr 2018 - 14.00 uur

De negenjarige Isra komt tijdens een schooluitstap een wonderbaarlijk boek op het spoor. Dit magische boek voert haar via allerlei omwegen naar Het Snoepkasteel. Daar zit een jongetje opgesloten tussen de taarten en het snoepgoed.

Workshop Ziezo Eco!

na de film ´Isra & het magische boek´

vr 13 apr 2018 - 15.40 uur

Na film en pannenkoek kan je deelnemen aan de workshop over ´Isra en het magische boek´. Neem je graag deel, geef je naam dan op aan het onthaal voor aanvang van de film. Materiaal is aanwezig en we zijn ongeveer een uurtje bezig, samen met je ouders of oma/opa.

Poppentheater Froefroe (6+)

Repelsteel

wo 23 mei 2018 - 14.30 uur

Repelsteel is echt onwaarschijnlijk leuk en speelt door tot in je dromen. Een echte Froefroevoorstelling: af en toe lekker creepy, maar zo grappig, aanstekelijk en fris.