Pieter Embrechts

A Street Concert - Gezongen portretten op doek

Verhalen vertellen is eigen aan de menselijke natuur. Zo zijn verhalen sinds het ontstaan van de mensheid een manier om kennis en cultuur aan de volgende generatie mee te geven. Maar ook op het vlak van onze socioemotionele ontwikkeling zijn verhalen betekenisvol. Ze helpen om ons in te leven in de gevoelens van anderen. Om ons goed in ons vel te voelen is het belangrijk dat we onze verhalen kunnen delen en dat we zonder oordeel naar elkaar luisteren.

Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid met als slogan Samen veerkrachtig willen we mensen tips meegeven om gelukkiger te worden. Je eigen verhaal delen en naar elkaar luisteren is zo’n tip!

Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. En het verhaal is universeel: “De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld worden via songs en filmische portretten. Het is een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

In samenwerking met Logo Antwerpen


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 13 euro