Muziektheater De Kolonie

Onheil in Black Creek

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthysen.  

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrensd, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een ‘Educatief en Klimaatneutraal  Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum’ van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg  zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het  ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse tv en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaar sidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale ritmes. De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft  het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het  publiek mee wegduiken voor onverwachte stijgeringen van het plot!  

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale  drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 12 euro
  • kassa: 14 euro