Cinema Caffè - Classics Restored - Ohayo

Yasujirō Ozu

Onder de noemer CINEMA CAFFÈ vertonen we tijdloze klassiekers In Cinema De Kern. Vanaf dit seizoen doen we dat i.s.m. Cinea onder de noemer Classics Restored on Tour.

Classics Restored brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Dat gebeurt niet enkel tijdens een jaarlijks festival in Gent, maar ook het hele jaar door over heel Vlaanderen. Maak (opnieuw) kennis met de grootste filmklassiekers, in splinternieuwe digitale restauraties, vertoond in de omstandigheden waarvoor de films gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

Na de film kan je nostalgisch nagenieten met een lekkere kop dampende koffie in onze foyer.

1959 – JAP – 94 min. - komisch drama – met o.a. Keiji Sada

Twee jongetjes smeken hun ouders om een televisietoestel, en blijven zeuren totdat alle geduld verloren is. Als ze het bevel van hun vader om stil te zijn letterlijk opvatten en dus ook het vriendelijke “Ohayō!” (“Goeiemorgen!”) van hun buren niet meer beantwoorden, breekt er een burenruzie los…

Je zou het misschien niet verwachten maar in deze gezinskroniek en communicatiefabel is Ozu uitermate grappig. De Japanse grootmeester is vooral gekend voor zijn melancholische familiedrama’s, en wordt tot één van de allergrootste cineasten aller tijden gerekend.
 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro