Ik Ben De Walvis is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen. Hij ís de walvis. Hij herkent zich in de bultrug die om mysterieuze redenen aanspoelt op het strand.

Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. Daar waar kiezelwieren, zeepokken, rankpootkreeften, anemonen en koudwaterkoralen wonen. Walvisgezangen kunnen honderden of duizenden kilometers afleggen in de open zee. 

Ik Ben De Walvis is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te blijven dansen, te blijven musiceren en te blijven spelen om niet te verdwalen.

In samenwerking met Te Gek!?.
 

Wat vindt de pers?

VRT - De Afspraak - “Ik durf in de diepte te kijken”: Wim Opbrouck schrijft voor Te Gek?!

Wim Opbrouck schreef voor Te Gek?! een novelle en legt in De Afspraak uit waar die over gaat.

GVA en ATV - 100 % Cultuur: Ik ben de Walvis op ATV

Dit jaar focust ‘Te Gek’ op depressie, onder meer met de voorstelling ‘Ik ben de walvis’ waarin Wim Opbrouck in de huid kruipt van een bultrug.

De Standaard - Wim de wonderlijke walvis

In dit theaterconcert voor Te Gek brengt Wim Opbrouck een moderne parabel over een walvis die de weg verliest, zinkt naar de diepte en weer boven water komt.

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 22 euro
  • voorverkoop: 20 euro