Theater Malpertuis & Jeroen Olyslaegers

Wildeman (Antwerpse première)

“… en toen opende het verdriet zijn zwarte muil en slokte me op met huid en haar.”

Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Vlaanderen gevluchte herbergier Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z’n zolderkamer in Amsterdam om ‘af te dalen’ in de gebeurtenissen van z’n leven. Het is een geschiedenis van verlies en verraad, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Een stad die drijft op handel en geld maar waarin de eenheid zoek is. En ook Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan: 3 vrouwen verloor hij in het kraambed, en nog steeds is hij op zoek naar die spreekwoordelijke andere helft. Is er voor Wildeman ook een Wildevrouw? En is dat niet de wens van iedereen?

Hoe ga je met verdriet om? Mag je langer rouwen dan de omgeving dat meestal verdraagt? Kun je pijn bezweren? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt? Kan verdriet ook een dierbaar bezit worden, dat niet ten gronde richt? Kunnen we het verlangen naar antwoorden en verklaringen loslaten? Die eeuwige behoefte om te begrijpen waarom de dingen gelopen zijn zoals ze gelopen zijn. Kunnen we de raadselachtigheid van het leven ook als iets moois zien?

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schrijft Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor. Na de première in Tielt is De Kern in Wilrijk de eerste plek die deze voorstelling mag plaatsen. En natuurlijk met veel trots ontvangt.


afgelast

afgelast

afgelast

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro

Extra

Wegens productionele omstandigheden wordt deze voorstelling uitgesteld naar september '22. Tickethouders werden verwittigd. Hou ons nieuw seizoen in de gaten om een ticket te bemachtigen.