In een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn heeft pianist Jef Neve nood aan het mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende. 

“De muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat ik tijdens het compositieproces goed heb proberen te bewaken”, zegt Neve. De band heeft de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng geïnterpreteerd en tot leven gewekt.

“Dat zijn de momenten waar je het als componist voor doet: na maanden te zoeken in de krochten van je ziel wordt de eerste levensadem in de partituur geblazen en komt de muziek tot leven. Dat is ultieme schoonheid. Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd.” 

Jef Neve nodigt je uit om je te te laten meeslepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen. 

piano: Jef Neve
contrabas: Jasper Høiby (DK)
trompet: Teus Nobel (NL)
tenorsax: Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen en Andy Dhondt
bastrombone Pieter Kindt


Met je buren voordelig naar deze voorstelling? Het kan dankzij de actie BurenGeluk! Info en inschrijven, klik hier.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 24 euro
  • voorverkoop: 22 euro