Deze voorstelling is geannuleerd omwille van corona. Ticketkopers kregen een email. Heb jij tickets maar heb je geen mail gekregen? Check je spamfolder. Meer info, mail ons op kern@antwerpen.be

Ons spannende oerverhaal. Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 150.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater.

 

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

 

Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning.
Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.


"De stem die Matthijs tot zwijgen bracht. Bart Van Loo vertelt, vertelt, vertelt. Dan moet je wel ademloos luisteren.” (de Volkskrant)


afgelast

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Ticketprijs: 13 euro