De Micmac Studio

ZEBARBAR & De Studio

ZEBARBAR gebruikt de magische wereld van een multimedia-studio om aan te tonen hoe makkelijk het is beelden te manipuleren.
‘De Micmac Studio’ is een plek waar de stemmetjes van animatiefilms worden ingesproken. Yamina en Musia zijn twee excentrieke actrices. Vol goede moed gaan ze aan de slag met een nieuwe animatiefilm over een jong meisje dat Sira heet.

Het leven van Sira is geregeld als een klok, zoals dat van iedereen in haar dorpje. Op een dag vraagt Sira zich af waarom dat zo is. Waarom moet ze al die regels volgens? En geniet de Kangoerang, een tovenaar die het dorpje beschermt, niet een beetje te veel van zijn macht? Voor het eerst durft Sira het aan de regels niet meer te volgen. De Kangoerang besluit Sira een lesje te leren.

Heeft de Kangoerang gelijk? Is een regel goed omdat hij al lang bestaat? Yamina en Musia verschillen danig van mening. Musia maakt zich kwaad en ze manipuleert de animatiefilm met haar stem om wraak te nemen op Yamina. Hilarisch, maar niet zonder gevolgen...

Kinderen van vandaag leven in een wereld waarin beelden omnipresent zijn, maar er is weinig aandacht voor het feit dat die niet altijd de waarheid vertellen. Op een speelse manier brengt ZEBARBAR dit mechanisme aan het licht.

ZEBARBAR kiest daarbij resoluut voor een positieve representatie van onze multiculturele samenleving.  

Tekst en regie: Yamina Takkatz Spel: Yamina Takkatz, Musia Mwankumi en Sarah Vermeyen Muziek: Sarah Vermeyen

Compositie: Han Stubbe Animatie: Gerd de Kinderen Tekst rap: Aïsha Cissé en Musia Mwankumi Scenografie en lichtontwerp: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten

Met dank aan Johan Petit, Alice Reijs en Aïcha Cissé Productie: ZEBARBAR & De Studio  In samenwerking met de Warande

 

Praktisch

genre
prijzen
  • leerlingen: 4 euro

Extra

Gelieve 15 min. voor aanvang aanwezig te zijn met de leerlingen