Deze voorstelling is afgelast omwille van de verlengde maatregelen in de Corona-crisis.
Tickethouders krijgen een email met meer info. 

2019 – BE/NL – 85 min. – drama – met o.a. Saadia Bentaïeb & Laurent Kumba

Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren. Op haar nachtelijke dwaaltocht door Brussel wordt Khadija gedwongen om hulp te vragen, en hulp te bieden, aan de andere bewoners van de nacht.

EXTRA: INLEIDEND GESPREK MET BAS DEVOS (19-20 uur)
In het kader van Ziëna nodigen we voorafgaand aan de avondfilm regisseur Bas Devos uit voor een gesprek.

Bas Devos (°Zoersel) is een Vlaamse filmregisseur die zijn opleiding volgde aan de LUCA School of Arts in Brussel. Ghost tropic is na Violet (2014) en Hellhole (2019) Bas Devos' derde langspeelfilm. Met Hellhole, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Berlijn, sneed hij  een heftig onderwerp aan, namelijk de bomaanslagen in Brussel. Ghost tropic wil een ander facet van Brussel in beeld brengen. Ghost tropic werd vertoond als slotfilm in de Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie van het Filmfestival van Cannes.

Ziëna is een uniek artistiek educatief kunstproject van de Academies, toegankelijk voor alle geïnteresseerden, binnen en buiten het deeltijds kunstonderwijs. Het omvat een aantal boeiende besprekingen en lezingen, met vooral filmisch beeldmateriaal, eigen aan ‘het nu’. Het kunstproject is ontstaan op vraag van docenten beeld, muziek en woord om bepaalde onderwerpen breder te documenteren voor hun lespraktijk. 

Disciplines als beeld, woord, muziek worden in onderling verband gebracht. Ook de socio-maatschappelijke context in historisch verband, en onze hedendaagse voeling met kunst, staan voorop. Hiervoor werken we nauw samen met het Middelheimmuseum en culturele centra als C.C. De Kern, Wilrijk. 

Voor 2019-2020 werd een feest editie uitgewerkt onder het thema 'Kunst in actie'. Actie in kunst, (inter)actie met het publiek en actie met de selectie van kunstrichtingen staan centraal.
We bouwen bewust een aantal verdiepingsmomenten in waarbij je wordt uitgenodigd jouw waardeoordeel te delen en te bespreken. We gaan in dialoog met elkaar om esthetiek, tijd en intentionele achtergronden te kaderen. 


“Ghost Tropic is een nocturne die dienst kan doen als een warme soeplepel op koude winterdagen.” (Focus Knack)

 Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro