Als maatregel tegen de verspreiding van het COVID-19-virus (Corona), annuleert cultuurcentrum De Kern al haar voorstellingen tot en met  3 april en sluit het de deuren. 

Om onze filmliefhebbers niet in de kou te laten staan, hebben we beslist om de films van maart te verplaatsen naar juni.Deze film wordt hernomen op 9/6/20.

Tickets die je had voor deze films blijven geldig. Past de nieuwe datum je niet, dan betalen we je tickets terug. Indien je je tickets wil terugbetaald krijgen, 
gelieve een mail te sturen naar kern@antwerpen.be en duidelijk te vermelden voor welke film je tickets had en wat je bankrekeningnummer is.


>> updates en meer info 


2019 – FR – 132 min. – historisch drama – met o.a. Jean Dujardin & Louis Garrel

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19de eeuw. "J'Accuse" vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Wanneer hij aan het hoofd komt van het bureau voor contraspionage, ontdekt hij dat de bewijzen tegen Kapitein Alfred Dreyfus vervalst zijn. Vanaf dan, en met gevaar voor zijn eigen carrière en leven, zet hij alles op alles om de ware schuldigen te ontmaskeren en Alfred Dreyfus in eer te herstellen.

"Het moet gezegd dat J’accuse een ronduit fascinerende film is. Veertig jaar na Tess geeft Polanski opnieuw een masterclass kostuumfilm." ( De Standaard)Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro