There was nowhere to go but everywhere + Birds of Paradise

Studenten Conservatorium Antwerpen olv Nicolas Thys & Lucas Vandervost + Andrew Claes

Deze voorstelling is afgelast omwille van de verlengde maatregelen in de Corona-crisis.
Tickethouders krijgen een email met meer info. 

There was nowhere to go but everywhere
On the road, off road, over de rooie, eraan ten onder, naar de haaien, er prat op. Hoe dan ook: we gaan.  
In There was nowhere to go but everywhere gaan jazz- en woordkunststudenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen samen op weg. We schrijven, improviseren, spreken, zingen, spelen samen. We zoeken naar kruispunten, kleine zijpaadjes  en verdwalen moedwillig, met Jack Kerouac als onvoorspelbare gids en de beat generation uit de jaren vijftig als leidraad.

Studenten woordkunst zijn: Marie Borremans, Jutta Callebaut, Maria Feenstra, Pien Louw en Emma Loncke onder leiding van Lucas Vandervorst.
Musici zijn: Lien Schoonis (zang), Dries Serpentier (gitaar), Milan Verbist (piano), Tristan Baars (contras) en Wannes Cornelis (drums)  onder leiding van Nicolas Thys.

Birds of paradise
Wikipedia schrijft: Bop of bebop is een muziekstijl in de jazz die complexe ritmes en harmonieën bevat die vaak een dominante positie innemen. [...] De nadruk ligt hier op virtuositeit, harmonische complexiteit en tempowisselingen. [...] De ontwikkeling van de bebop vond tijdens en na de Tweede Wereldoorlog plaats in New York en Los Angeles. Tot ongeveer 1960 was bebop een toonaangevende jazzstijl, daarna werd het opgenomen in de academische canon en daardoor statischer.
Met Birds of Paradise zullen 3 jonge beloftes van de Belgische jazz onder leiding van saxofonist en electronica-tovenaar Andrew Claes zich verplaatsen in de tijdsgeest van muzikale innovatie en culturele revolutie. Met de composities van Parker als basis, zal dit  kersverse eigenzinnige kwartet interpretaties brengen met de nadruk op de spirit van bebop, losgemaakt van de historische muzikale invulling hiervan. 
Lees: YES virtuositeit, harmonische complexiteit en tempowisselingen NO THANKS academische canon en statische jazzstijl!  Lang leve Jazz, lang leve Bebop en lang leve Bird... de enige echte Paradijsvogel.

Andrew Claes (sax, elektronics en EWI),  Jarno Verheyen (rhodes, keyboard), Soet Kempeneer (bas), Klaas de Somer (drums)    


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 10 euro
  • voorverkoop: 8 euro