Lieve Joris

Leesclub • Terug naar Neerpelt

Met Paul De Dijn en een glas wijn
Zin om met een glaasje wijn in de ene hand en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Literaire lezing Lieve Joris en Annelies Beck inbegrepen
Voorafgaand aan het gesprek met Lieve Joris en Annelies Beck (op 21 november) organiseren we een leesclub rond haar recente boek Terug naar Neerpelt. Met een ticket van deze leesclub kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de bib of cc de Kern.

Terug naar Neerpelt
Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris in "Terug naar Neerpelt' terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. Als kind trekt zij naar haar grootmoeder, als puber raakt zij in de ban van haar artistiek begaafde oudste broer. Hij doet de wind van vrijheid over het gazon waaien en wijst haar de weg het dorp uit, al zal hij daar zelf achterblijven en gaandeweg ontsporen. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Aan de personen in het huis aan het kanaal kan zij niet ontsnappen. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk.


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 6 euro
  • voorverkoop: 5 euro
  • vt statuut: 2 euro

Extra

  • Met een ticket van deze leesclub kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de Bib of De Kern.