Cinekids AudioVisuele Speeltuin: J.E.F's Medialab

J.E.F [JEugdFilm)

----------------------------------------------- NIEUW -----------------------------------------------

  -- CINEKIDS AUDIOVISUELE SPEELTUIN: HET MEDIALAB VAN J.E.F --

----------------------------------------------- NIEUW -----------------------------------------------

Het Medialab van J.E.F komt naar je toe en staat de hele Cinekids-week in De Kern. Te bezoeken tussen 13 en 14 uur (niet tijdens de film) en na de film tot 17.30 uur.

*    FUGL -- Neem de controller in de hand en ervaar de sensatie om te vliegen, terwijl je de schoonheid van een enorme voxel-wereld verkent! Je voelt je letterlijk ‘zo vrij als een vogel’ terwijl je voor jezelf een avontuur creëert, zonder barrières in tijd en ruimte. Je observeert honderden wonderlijke dieren waarvan jouw vogel de eigenschappen kan absorberen. Behalve een spectaculaire ervaring, is Fugl ook een training in jouw gameontwikkeling skills. Met Minecraft personaliseer je landschappen en bouw je aan je eigen digitale wereld. Deze installatie is voor speelvogels van 8 tot 99 jaar. *** De Fugle is niet toegankelijk na de laatste film van 2 november wegens Disco-activiteiten ***

*    MASHUP TAFEL -- Neem plaats achter de mashup tafel en laat de DJ/VJ in jezelf naar boven komen. Je mixt zelf beelden, geluidseffecten en muziek tot een nieuw filmpje. Op een speelse en intuïtieve manier trek je bestaande fragmenten uit hun context en creëer je jouw eigen verhaal. Je zal zien dat je door de montage van beeld en geluid een andere betekenis geeft aan fragmenten. Mashups maken was nog nooit zo leuk!  

*    VIDEO DELAY -- Beweeg en creëer! Een interactieve audiovisuele installatie daagt je uit om te spelen met tijd en ruimte. Een scherm toont twaalf keer jouw handelingen, telkens met een vertraging. Ben je handig genoeg om jouw bewegingen perfect te timen en prachtige patronen te creëren? Speel voor de camera en ontdek het betoverende effect!

*    HOLOGRAM  -- In deze begeleide installatie experimenteren kinderen (vanaf 6 jaar - jongere kinderen enkel onder begeleiding van een volwassene) met digitale 3D-projecties. Talloze films en pretparkattracties maken gebruik van optische 3D-illusies via hologrammen. Creëer een hologram van jezelf - Star Wars voor beginners! Je maakt een digitale 3D-projectie van je hoofd en knutselt daarna met plastic en schaar een hologram-piramide. Thuis kan je nog lekker verder toveren. Wereldberoemde artiesten gebruiken dezelfde methode om liveshows te ontwerpen na hun dood.

>>>>> Het Medialab van J.E.F bevindt zich in de artiestenlounge van De Kern. De Fugl bevindt zich op een bijzondere plaats. Vrijwilligers begeleiden de installaties. <<<<<<


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • gratis

Extra

ELKE DAG VAN DE CINEKIDSWEEK, VAN MAANDAG T.E.M. ZATERDAG (IN DE ARTIESTENLOUNGE)

TELKENS VAN 13 TOT 14 UUR (NIET TIJDENS DE FILM)

ÈN NA DE FILM TOT 17.30 UUR (behalve de Fugl op 2 november wegens disco-activiteiten)