Actrice Leen Dendievel kan je kennen van tv-rollen in onder meer 16+ en Thuis. In het theater speelde ze onder meer in Groenten uit Balen, Agnes of God en bij de Komediecompanie, Theater Paljas en ’t Echt Antwaarps Teater.

Dendievel is naast actrice ook assistent-psychologe en schrijfster. Ze bracht in 2017 Hard, liefde sterft nooit uit, een boek over liefdesverdriet. In haar tweede boek Asem schrijft ze over haar paniekaanvallen en de angsten waarmee zij zelf te maken kreeg.

Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek?”
De tekst op de achterflap van het boek beschrijft perfect datgene waar we allemaal weleens mee te maken krijgen: paniek. Naar schatting heeft de helft van de bevolking last van een of meerdere angsten. Reden genoeg voor haar om zich te verdiepen in die angsten en in boekvorm op zoek te gaan naar de oorzaak van haar paniekaanvallen. En naar een oplossing.

Vanessa Broes gaat hierover graag het gesprek met haar aan.


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 6 euro
  • voorverkoop: 5 euro