Stefan Brijs (1969) debuteerde met De verwording, een magisch-realistische roman die opviel door zijn barokke taal. Een recensent noemde hem toen ‘een groot talent’ en ‘de hoop van de Vlaamse letteren’. In oktober 2005 verscheen zijn roman De engelenmaker, waarvan de vertaalrechten later aan meer dan vijftien landen werden verkocht. Het boek ging intussen in Vlaanderen en Nederland al 175.000 keer over de toonbank en werd onder meer bekroond met de Gouden Uil Prijs van de Lezer 2006, de Vijfjaarlijkse Prijs voor Proza van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde 2006.

Na De engelenmaker, Post voor mevrouw Bromley en Maan en zon verschijnt er in september 2019 zijn nieuwe roman Zonder liefde. Elke roman uit zijn oeuvre is totaal anders dan de vorige, maar toont steeds de mens in al zijn kwetsbaarheid. Zonder liefde is een prikkelende, spannende, soms vermakelijke, vaak schrijnende roman over vriendschap, liefde, lust en bedrog, waarin iedereen er op zijn of haar manier het beste van probeert te maken – of misschien wel net niet.

Gastvrouw Vanessa Broes trapt opnieuw een nieuw uitdagend seizoen af in bibliotheek Bist met deze bekroonde auteur die in een Antwerpse primeur zijn nieuwe boek komt voorstellen.


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 6 euro
  • voorverkoop: 5 euro

Bekijk ook eens:

Annelies Beck

Leesclub • Toekomstkoorts

do 7 nov 2019 - 20.15 uur

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Lieve Joris

Leesclub • Terug naar Neerpelt

do 14 nov 2019 - 20.15 uur

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen?