Cinekids Film: Ernest & Célestine, Winterpret (4+) - Nederlands/Vlaamse versie

Jean-Christophe Roger & Julien Chheng - BE/FR/LU - 2018 - 48 minuten

Nieuwe avonturen van dit ongewone, stijlrijke duo. Ernest is een dikke beer die dol is op muziek en confituur. Het kleine weesmuisje Célestine woont bij hem in huis. Bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken, maken ze zich klaar voor de winter. Ze moeten zorgen voor Bibi, de wilde gans die aan een trektocht naar het zuiden begint. Op het muizenbal vieren ze de komst van de winter. En ze mogen niet vergeten om grote taarten te bakken zodat Ernest met een volle maag aan zijn winterslaap kan beginnen.

Vier winterse verhalen over Ernest & Célestine, die in 2012 al de titelrol vertolkten in een wondermooie, lange animatiefilm, vertoond op een vorige Cinekids-editie. Ditmaal nemen ze jullie mee naar een prachtige winterwereld...

WEETJES:
-    Ruim 6 jaar geleden won de eerste Ernest & Célestine verschillende internationale awards èn een Oscarnominatie. Dit is het logische vervolg op hun avonturen in 4 charmante verhaaltjes.

-     De vier korte verhalen nemen je mee in een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde Belgische prentenboekmaakster GABRIELLE VINCENT.

BESPREKINGEN:
-    Innemend vervolg en een heel lieve film… eenvoudig maar charmante pastelkleuren tekeningen van waterverf. (NRC)
-    Poëtisch moois van dit Belgisch/Luxemburgs/Frans gezelschap animators…
-    Een delicatesse voor de allerkleinsten en hun begeleiders met fijne muziek en veel vriendschap… (www.grignoux.be)

 

Winterpret Trailer met Ernest en Célestine


Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • kindertarief: 5 euro
  • volwassenen (vvk): 6 euro
  • kansentarief: 2 euro
  • volwassenen (kassa): 7 euro