Cinekids Film: Binti (8+) - Originele Vlaamse versie

Frederike Migom - BE - 2019 - 90 minuten

Binti droomt ervan om, net zoals haar idool Tatyana, een bekend vlogger te worden. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Terwijl Binti haar vriend Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

We zien overal dat kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Binti eist zo het het recht op om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten.

Met o.a. Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Tatyana Beloy, Aboubakr Bensaihi en vele anderen…

WEETJES:
-    Bebel Tshiani Baloji die Binti speelt in de film is wel degelijk in het echt ook de dochter van… jawel, Baloji (die de papa van Binti speelt). Tip: youtube Baloji maar eens...
-    Tatyana Beloy speelt zichzelf in de film.
-    Winnaar Beste Film (professionele jury) op het J.E.F festival, winnaar Grote prijs en speciale vermelding van kinderjury op FIFEM (Montréal).

-     Begin juli werd Binti geselecteerd voor de Ensors, en dat in de categorieën Beste jeugdfilm, Beste scenario, Beste production design én Beste muziek. Als kers op de taart is Bebel Tshiani Baloji genomineerd als Beste actrice!

BESPREKINGEN:
- “Hoe breng je kinderen iets bij over de harde realiteit, zonder ze met een instant depressie naar huis te sturen? Frederike Migom vindt de juiste balans in Binti, een zonnige jeugdfilm over een twaalfjarige vlogster die bij gebrek aan papieren het land uitgestuurd dreigt te worden.” (DE MORGEN)
- “Het mooie aan deze jeugdfilm is de complexloosheid waarmee de regisseuse u meetrekt in de leefwereld van Binti, een asielzoekster die zelfs na de zoveelste razzia haar optimisme niet verliest.” (HUMO)

 

 

Trailer Binti - Check check check!


Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • kindertarief: 5 euro
  • volwassenen (vvk): 6 euro
  • kansentarief: 2 euro
  • volwassenen (kassa): 7 euro

Extra

OPGELET: leeftijdsbeperking: vanaf 8 jaar!