Een elfjarige Afrikaanse jongen heeft zijn vader nog nooit gezien want die leeft in Europa. Zijn toekomst ligt vast. Later, veel later, gaat hij naar deze onbekende man in dat onbekende land. Maar voor het zover is, doet de fantasie haar werk. Zijn vader wordt een god. Tot hij de man ontmoet... Elke migratie heeft zijn eigen verhaal. Elke migratie draagt ook een universeel verhaal in zich.
Adams Mensah beschrijft met beweging, video en tekst de verwarring, het gemis, de hoop en de ontgoocheling van een elfjarige. Het publiek reist mee in zijn groei van kind tot man.

Adams Mensah (°Ghana) is een Ghanees-Belgische acteur, regisseur, danser en filmmaker. Op zijn vijftiende begon zijn acteercarrière in het theaterstuk Genesis in een regie van Greet Vissers. Sindsdien werkte hij samen met makers en regisseurs als Guy Cassiers, Jo Roets, Luk Nys, Michael De Cock, Sabri Saad el Hamus, Neske Beks, Franz Marijnen, Reinhilde Decleir, …

Mensah studeerde Audiovisuele Kunsten in Brussel en heeft sindsdien verschillende films op zijn conto staan, waaronder de documentaire Me a Belgian, My mother a Ghanaian en Ghana For You die vertoond werden op nationale en internationale filmfestivals. Naast zijn theaterwerk was Mensah ook te zien als Ayo Buhari in de VTM-soap Familie.

De Kern gaf Mensah reeds tweemaal de opdracht om als curator op te treden van het Wilrijkse luik van het Afrika Filmfestival.

Mokhallad Rasem (°Irak) volgde zijn regie- en acteursopleiding in Bagdad. Sinds 2005 woont en werkt hij in België, waar hij een nieuwe stem in het theaterlandschap brengt. Sinds 2013 is hij als vast maker verbonden aan het Toneelhuis. Zijn theater is flitsend en fysiek, associatief en fragmentarisch opgebouwd, helder en beeldend in zijn ideeën. Zijn werk wordt (inter)nationaal gelauwerd.

De professionele danscarrière van Helder Seabra (°Portugal) bracht hem naar België, waar hij zijn dansopleiding vervolgde aan P.A.R.T.S. Hij danste en werkte jarenlang bij Ultima Vez, het gezelschap van Vandekeybus, en bij Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. Vanaf 2013 verplaatste hij het zwaartepunt naar de creatie van eigen werk en richtte hij zijn eigen gezelschap Heika vzw op.

concept en spel: Adams Mensah
spel: Danny Muboti
coaching: Mokhallad Rasem, Helder Seabra


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 10 euro
  • vroegboekprijs (t/m 9 augustus, 16 uur): 9 euro