Vonk & Zonen-Andy Fierens

Boer Dandy gaat naar de Maan 6+

Boer Dandy vertrekt op reis. Geen gewone reis maar een spannende ruimtemissie. Want als er dieren van de boerderij verdwijnen en daarna opduiken op de maan moet hij ervoor zorgen dat ze weer thuis geraken. Maar hoe pak je dat aan? En mag hij zomaar met zijn tractor door de ruimte rijden? En voor Boer Dandy de ruimte in kan, moet hij eerst ook op aarde nog een aantal problemen oplossen. Als dat maar goed komt.
‘Boer Dandy gaat naar de Maan’ is een spannend avontuur over vriendschap, vol humor en poëzie.
Een productie van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Arenberg

 

ENKELE VRAGEN AAN DE MAN MET EEN ROEPING UIT DE RUIMTE, BOER DANDY:

1/ Een vestimentaire vraag: klompen dragen op de maan, is dat niet onhandig Boer Dandy?

Integendeel! Klompen zijn heel warm en op de maan is het koud. Als je dan ook nog dikke sokken draagt of je klompen vult met vers stro, voelen je voeten zich lekker knus en krijgen ze het behaaglijk warm.

 2/Wat zit er in je picknick mand richting ruimte?

Een dikke boterham met choco en banaan en maanzaad. En als dessert eet ik ruimtenoten, waarschijnlijk amaandelen.

 3/Je hebt natuurlijk ook de melk van je koeien bij, maar vermoedelijk vraagt ´koeien melken in de ruimte´ nog een aparte opleiding?

Het is bijna onmogelijk om koeien te melken in de ruimte omdat de melk er in het rond kan gaan vliegen. Daarom drink je op de maan de melk best recht van de uier, zoals de kleine kalfjes. De koeientepels die daar aanhangen kan je gewoon als rietjes gebruiken. Da’s handig!

 4/Wat doe je ter ontspanning tijdens het ´onderweg zijn´? 

Daar moet ik nog eens over nadenken, maar waarschijnlijk neem ik mijn mesthoop mee in mijn ruimteschip. Als ik mij dan verveel kan ik daar wat in gaan scheppen met mijn riek. Daar word ik altijd heel rustig van. En dat heel het ruimteschip dan naar mest ruikt, is mooi meegenomen.

 5/Mogen we jou nog iets vragen? Wil jij op de maan een bordje plaatsen van een pijl richting cc de kern;-)?

Absoluut. En als ik dan toch in de ruimte ben, zal ik er ineens ook een paar gaan plaatsen op Mars, Neptunus en Jupiter. Als ik genoeg naft heb, zal ik er ook op de zon een paar achterlaten, maar dat moet ik dan ’s nachts doen, als ze niet schijnt.

DANKU DAARVOOR EN VEEL SUCCES OP JE MISSIE!


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 8 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kindertarief: 6 euro