Orfeo Producties

Svenja, het meisje met de viool

Svenja, het meisje met de viool is een eigentijds verhaal en tegelijk een klassiek sprookje met een hoopvol, veelbelovend slot.

Samen met haar ouders en haar broer is Svenja haar land-in-oorlog ontvlucht. In plaats van een koffer draagt ze een lege vioolkist met zich mee. Er zitten wat kleren in en een popje, maar geen viool. Die hebben de soldaten in brand gestoken. Als het gezin in een huis overnacht, hoort Svenja door de muren van haar kamertje hemelse muziek. Het is buurman Maurits, de oude vioolleraar. Hij doet haar een mooi aanbod en wil haar les geven. Het vuur voor de muziek, dat bij hem begint te doven, geeft hij door aan het meisje...

Vier professionele mensen uit verschillende vakgebieden zetten hun schouders onder dit uniek project. Het verhaal werd geschreven door Diane Broeckhoven, die haar sporen heeft verdiend in de literaire wereld. Svenja Van Driessche, een beloftevolle violiste, geeft op virtuoze wijze vorm aan het openbloeiende meisje met de viool. Acteur Kurt Defrancq kruipt op ingetogen en onnavolgbare wijze in de huid van vioolleraar Maurits. Dirigent Rik Ghesquière smeedde het geheel aan elkaar met prachtige muziekfragmenten van o.a. Mozart, Beethoven, de Sarasate, Brahms en Ravel. Hij dirigeert het professionele ORFEO Kamerorkest.
Deze voorstelling maakt de klassieke muziek op een eenvoudige, maar magische manier toegankelijk voor het hele gezin, van grootouder tot kleinkind en alles daartussen.


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
prijzen
  • voorverkoop: 16 euro
  • kassa: 18 euro

Extra

De opbrengst van deze voorstelling gaat integraal naar De Welzijnsschakel Wilrijk

*** OPGELET: in onze winterkrant werd datum en uur foutief afgedrukt!!! ***