Chris Lomme & Michael De Cock / KVS

Reverence

Oud worden is de enige manier om lang te leven.” Het is een grapje dat Chris Lomme graag maakt, maar het zijn ook woorden waar ze naar leeft. Vorig najaar werd de legendarische Vlaamse actrice 80.
In Reverence blikt ze terug op zestig jaar spelen. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze vooruit. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

Tien jaar geleden schreef Michael De Cock, na lange gesprekken met Chris, Achter de Wolken, een theaterstuk dat later verfilmd werd, opnieuw met Lomme in de hoofdrol. (Voorstelling én film namen we trouwens met veel succes op in ons programma.) De voorbije maanden hebben ze in alle stilte, ver weg van camera’s en media, gewerkt aan een nieuwe voorstelling, Reverence. Na een intense zoektocht samen over verlies en loslaten, staat Michael in voor tekst en regie. Lisbeth Gruwez geeft bewegingsadvies aan een van Vlaanderens grootste diva’s. En documentairemaker Kenneth Michiels doorworstelde het immense VRT-archief.


Praktisch

genre
prijzen
  • voorverkoop: 15 euro
  • kassa: 17 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 9 augustus, 16 uur: 14 euro