Orfeo Producties

Architecten: Compagnie O - Francis Catteeuw || Musici: ChampdAction

Orfeo Producties produceert, programmeert, organiseert en begeleidt klassieke concerten, recitals en festivals. Voor elk project dat zich aandient tracht Orfeo Producties een originele en unieke locatie te vinden, aangepast aan de specifieke noden van de uitvoerders en van een steeds veeleisender publiek. Bijzondere aandacht gaat naar onbekend repertoire, een minder gekend instrument of een mondelinge toelichting door de artiesten. Fijnproevers zijn bij Orfeo Producties aan het juiste adres. Weg van de platgetreden paden gaat de organisatie op zoek naar een originele concertsetting. Dit jaar vonden zij de Wilrijkse Topsportschool bereid om de deuren te openen, een uitzonderlijk gegeven waar De Kern maar al te graag op ingaat en mee ondersteunt.
 

Tsubasa Hori is niet alleen een bijzondere en internationaal gerenommeerde slagwerkster die al vaker met ChampdAction werkte, maar ook een uitstekende zangeres. Tijdens haar verblijf in België schreef ze liedjes voor haar dochtertje die haar herinneren aan haar thuisland. Deze liedjes vormen de leidraad van het concert. Ingetogenheid vermengd met energetische uitbarstingen.

Het indrukwekkend Japans slagwerkarsenaal van Tsubasa Hori wordt versterkt door drie muzikanten van Fenna, ensemble in residence bij ChampdAction, een Antwerps ontwikkelings- en productieplatform voor nieuwe muziek en interdisciplinaire kunsten: Ann Eysermans (viola da gamba, harp en contrabas), Frans Van Isacker (klarinet en basklarinet) en Nicolas Chkifi (drums en percussies). Ko Kowalsky (alter ego van Serge Verstockt) bespeelt zelf e-gitaar en synth.

Programma:
15 uur: toelichting en rondleiding door architect Francis Catteeuw
15.30 uur : concert

Praktisch

prijzen
  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 10 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 9 augustus, 16 uur: 9 euro
locatie
  • cc De Kern op locatie

Extra

op locatie:

Topsportschool, Edegemsesteenweg 100, Wilrijk