Cavaconcert: Jan Vermeulen & Veerle Peeters

Franz komt ook! Schubert 4-handig

De Schubertiade behoort tot een van de meest tot de verbeelding sprekende begrippen uit de 19e eeuwse muziekgeschiedenis. Het waren Franz Schuberts geliefkoosde avonden, bij menig pot en pint, waar hij vrienden rond zich verzamelde om te musiceren en te discussiëren over van alles en nog wat. Het waren ook de gelegenheden bij uitstek om zijn nieuwste composities voor pianoforte aan een select publiek voor te stellen: niet enkel zijn grote sonates, maar onder meer ook ruim 400 korte walzer, ländler, ecossaises en andere vlot verteerbare juweeltjes.

Helemaal in zijn nopjes was Franz als er iemand samen met hem aan het klavier ging zitten om een van zijn talloze vierhandige werken boven de doopvont te houden. Ook hier vinden we een grote diversiteit wat opzet en vorm betreft: soms groots orkestraal uitgewerkte meesterwerken zoals de Fantasie in fa klein of het Divertissement à l’Hongroise, maar evengoed rondo’s, variatiereeksen, dansen en marsen.

Het is deze intieme sfeer van de Schubertiade die Jan Vermeulen en Veerle Peeters willen oproepen tijdens deze concerten. Centraal Vermeulens schitterende Tröndlin-pianoforte uit Schuberts tijd en beide muzikanten, het publiek dichtbij of zelfs rondom.

Franz is ook zeker aanwezig...


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
prijzen
  • Ticketprijs: 10 euro
  • kansentarief: 2 euro