Jazz Wilrijk - The Jacquelines

Aansluitend kroegentocht met o.a. Nicolas Thys Trio, Nardozza-Schepers Delirium Quintet, Erwin Vann-Peter Hertmans, e.a.

Dit jaar neemt Jelle Van Giel de fakkel over als curator van Jazz Wilrijk. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie.
Openen doen we dit jaar met The Jacquelines, waar Jelle ook achter de drumvellen zit. The Jacquelines zijn sinds 2013 niet meer weg te denken uit de Vlaamse radio playlists. Nu staan ze op de planken met hun tweede plaat Leaving the Circus. The Jacquelines, vooral bekend omwille van hun eigen composities in de
retroswingstijl van de Andrews Sisters gecombineerd met hedendaagse teksten, gaan deze keer ook muzikaal een stap verder, op zoek naar nieuwe raakvlakken met muziek van nu. In de songs hoor je naast de swing nu ook allerlei andere invloeden: van blues tot rootsmuziek, van Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek tot pop & rock. Stuk voor stuk nummers die opnieuw bruisen van energie. De rode draad blijft de typische
Jacquelinessound: de perfect op elkaar ingespeelde ritmesectie met daar bovenop de loepzuivere driestemmige zang.

Maar Jazz Wilrijk is natuurlijk meer dan alleen het openingsconcert. Jonge wolven en oude rotten, geselecteerd door curator Jelle Van Giel, spelen aansluitend op verschillende locaties in Wilrijk

20.15 uur: openingsconcert The Jacquelines
Vanaf 21u: kroegentocht op volgende locaties:

NARDOZZA – SCHEPERS DELIRIUM QUINTET
Vizit, Heistraat 34A
Twee trompetten en een ritme sectie, een niet alledaagse bezetting maar toch waren er al velen die hen dit met succes voordeden; denk maar aan Bobby Shew-Chuck Findley, Lee Morgan-Hubbard,… Nico Schepers en Carlo Nardozza hebben hun strepen verdiend in ‘s werelds grootste big bands (BJO, Maria Schneider, WDR,SWR,…) Door regelmatig elkaar te ontmoeten in de “scene” werden ze ook buiten de muziek vrienden. Hoog tijd om samen dus dit uniek project op te zetten. Met Bart de Nolf op bas, Tim finoulst op gitaar en Toni Vitacolonna op drums hebben ze een bezetting om duimen en vingers van af te likken.

NICOLAS THYS TRIO
't Spant - Boomsesteenweg 335
Bassist Nicolas Thys heeft overal ter wereld gespeeld en op alle grote festivals met o.a. Toots Thielemans, Kenny Werner, Lee Konitz, Brussels jazz orchestra, Mal Waldron, Jeanne Lee, Philipp Catherine, David Linx, Zap Mama en vele andere. Nicolas maakt momenteel ook furore met TaxiWars, en brengt voor Jazz Wilrijk zijn eigen trio met Antoine Pierre (drums) en Jeroen van Herzeele (sax) mee.

VANN / HERTMANS / PATRMAN
Volkshuis - Heistraat 8A
Drie leiders van de Belgische jazzscene. Een repertoire van composities van de legendarische saxofonist en componist John Coltrane in een poëtische en persoonlijke vertolking. Erwin Vann was de laatste 8 jaar zo goed als verdwenen van de publieke jazzpodia. Recent nam hij het solo album Dreamer op met originele contemplatieve improvisaties. Peter Hertmans is een regelmatig solist bij het Brussels Jazz Orchestra, o.a. in een productie gebaseerd op de literaire werken van zijn broer Stefan Hertmans. Verder leidt hij vele projecten in Europa en daarbuiten. Marek Patrman begon reeds op 3-jarige leeftijd slagwerk te spelen. Een veel gevraagde begeleider van diverse projecten in binnen- en buitenland.

FAREN
Neerlandhof - Edenplein 26
FAREN is een Brussels kwartet, gevormd door de jonge muzikanten Nina Kortekaas (piano/rhodes) en Machiel Heremans (gitaar). Na veel samen spelen tijdens hun studies aan het conservatorium van Brussel, ontdekten ze hun gemeenschappelijke smaak in muziek en compositie. Ze breidden hun band verder uit tot een kwartet met Fil Caporali (contrabas) en Robbe Broeckx (drums). Een kwartet met sterke composities, die vol overgave en energie gebracht worden, waarbij de beeldende muziek volop de ruimte krijgt om zich te ontplooien.

LENNERT BAERTS TRIO
Valaarhof - Letterkundestraat 133
Voor zijn trio liet saxofonist Lennert Baerts zich omringen door contrabassist Jos Machtel en drummer Jesse Dockx. Samen tasten ze de grenzen af tussen compositie en absolute vrijheid. Deze composities zijn stuk voor stuk verhalen geworden die zich voortbewegen doorheen tal van verschillende stijlen en waarbij de boodschap centraal staat.

DIRK VAN DER LINDEN TRIO
Café De Nieuwe Kroon - St-Bavostraat 65
Dirk van der Linden komt voor het eerst in contact met jazz op twaalf jarige leeftijd. Hij speelt Hammondorgel, gitaar, piano en bas en is verder nog muziekdocent, producer, componist en vertegenwoordiger voor Hammond in de Benelux. Dirk speelt bij verscheidene jazzformaties. In dit trio met gitarist Swa Mercelis (leerkracht Academie Wilrijk) staat de legendarische Hammond-klank centraal.

JOGO
Academie Wilrijk - Oudestraat
In 2017 besluiten Wout Gooris en Sam Joris om hun ideeën over muziek uit te proberen in een nieuwe bezetting. Als uitgangspunt composities van Wout waarbij schijnbaar eenvoudige melodieën via vernuftige harmonische kleuren naar een hoger niveau worden getild.Een warme, ingetogen trompet-klank in combinatie met eigenzinnig en intelligent pianospel, zorgt voor een krachtige symbiose die alle uithoeken van het emotionele spectrum verkent.

DIXIELAND STAGEBAND
Café De Wapper - Jules Moretuslei 269
De Dixieland Stageband is geboren in de schoot van de Dixieland Streetband. Deze podiumformatie heeft zich in een korte tijd bij het publiek bekend gemaakt als een waar traditional Jazz ensemble. De muzikanten zijn al jaren een vaste waarde in de Dixie en New Orleans wereld.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • gratis

Extra

Reserveren aanbevolen voor het openingsconcert van The Jacquelines in cc De Kern!