Tom Clement

Almost Human - Leonard Cohen Greatest Hits (1975)

Tom Clement was als zanger vooral actief bij The Clement Brothers die hun countrymuziek naar zowat alle huiskamers in Vlaanderen brachten. Samen met het MartHa!tentatief creëerden ze eveneens de muziektheatervoorstelling Mini Road Show en de meezingavond Sing Sing.

Door zijn grote naturel en zijn eigenzinnige bindteksten zorgt Clement als frontman telkens voor de juiste stemming. Dit keer gaat hij niet met The Clement Brothers op stap maar vroeg hij drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu (Blackie & The Oohoos, Flying Horseman) en Sofie Van Everdingen (Daddy’s Darlings), om samen het album The Best of Leonard Cohen te performen, integraal en speciaal voor jou!

Door zijn jarenlange ervaring als theatermaker kiest Clement bewust voor een theatrale setting en voor een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt. Door het gebruik van zeer specifieke projecties wordt het tijdloze karakter van de muziek extra onderstreept. Illustrator Riske Lemmens en fotograaf Jort Van Leemputten maakten beelden met een digitale camera-obscura. Deze beelden gaan in dialoog met de muziek, waarbij elke toeschouwer zijn eigen associatieve verhaal kan maken.

Verwacht je aan een warme, intieme avond waar de beginperiode van Leonard Cohens uitzonderlijke muziek tot leven komt en waar je zowel als ontdekker, herontdekker, of jarenlange fan zal van genieten.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 13 euro