Douglas Firs is de band rond singersongwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn in de Wilco Loft gemixte album The Long Answer Is No trok Van Hellemont naar Canada. Zonder plan, enkel met zijn gitaar en een klein opnametoestel. Het werden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. ‘s Avonds volgden succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen. New York ligt ook op die route.

Terug in België verzamelde Van Hellemont zijn band. Met vertrouwde klasbakken Simon Casier (Balthazar), Laurens Billiet (Zimmerman) en broer Sem nam Douglas Firs het nieuwe album Hinges of Luck op. Voor de mix konden ze rekenen op een enthousiaste Kevin Ratterman, bekend van zijn werk met onder andere My Morning Jacket en Ray Lamontagne. Hij ontvangt hen in zijn La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky.
Van Hellemont ontpopt zich op dit album opnieuw tot een knappe singer-songwriter.

Met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe rootsrock en eerlijke bindteksten weet hij zijn publiek diep te raken. De nieuwe muziek gaat over een hele generatie die worstelt met alle mogelijkheden die haar worden aangereikt.

Melancholische liefdesliedjes zoals Pretty Legs & Things to Do of Caroline uit de eerste albums worden nu aangevuld met vragen die Van Hellemont zich niet eerder stelde. How Can You Know? Bevestigen deed hij vorig jaar al in de AB in Brussel, in een hele reeks clubs in België, op tour met Triggerfinger en K’s Choice door Duitsland en Nederland en tijdens een drukke festivalzomer. Na al die omzwervingen is het nu tijd om de nummers in een intieme, warme setting terug thuis te spelen, met zijn uitstekende band in de theaterzalen.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 13 euro