Kristien Hemmerechts

Lezing • Borst

In oktober 2015 blijkt Kristien Hemmerechts borstkanker te hebben. Ze wordt één van de vele kankerpatiënten, maar probeert in de mate van het mogelijke geen patiënt te zijn. Ze blijft lesgeven, gaat op de fiets naar het ziekenhuis en blijft schrijven. Ook over de kanker. De ervaring leerde haar ook veel bij, onder andere over de onwennigheid van haar gezonde medemens. Ze ontdekte een kleine nieuwe missie: vertellen hoe je het best kunt reageren wanneer een vriend, vriendin, kennis of collega kanker blijkt te hebben. Voor haar lag de sleutel in aanvaarding: aanvaard wat er met je gebeurt. En verder: ga aankloppen bij een bekwame oncoloog, onderga alle onderzoeken, maar probeer ook jezelf te blijven, de persoon die je was en bent, en niet alleen een patiënt.

De periode van het vaststellen van de borstkanker tot de laatste bestraling beschrijft Kristien in Borst, een verhaal dat terug te vinden is in haar nieuwste boek  Er gebeurde dit, er gebeurde dat. Ze komt tot inzichten die ze evengoed weer overboord gooit maar alles wijst toch in dezelfde richting. Je moet het alleen doen, het is jouw lichaam en niemand kan het voor jou voelen.

Kristien Hemmerechts is schrijver en doceert creatief schrijven aan de toneelschool van Antwerpen en aan de KULeuven. Planetoïde 12354 Hemmerechts is naar haar genoemd.


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 6 euro
  • voorverkoop: 5 euro