Cinekids Film: Coco (6+)

Lee Unkrich & Adrian Molina / Disney Pixar – VS – 2017 – 105 minuten (Vlaamse versie)

 

Vlaamse stemmencast met Gene Thomas, Sven De Ridder, Ivan Pecnik, Abobaker Abu Rahman, Wanda Joosten, Ann Van Den Broeck, Nora Gharib e.a.

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

WEETJES:
- De film wordt vertoond maar speelt zich ook af op Allerheiligen, 1 november,, in Mexico de Dag van de Doden, en een echt volksfeest waar de doden gevierd worden met muziek en grote feesten.
- In Mexico gelooft men dat de doden op de Dag van de Doden terugkeren om hun levende familieleden te bezoeken, die hen op altaren en op kerkhoven hun favoriete voedsel aanbieden
- Coco is nu bij de Pixar bekend als de langst lopende productie, er werd aan gewerkt van 2011 tot 2017!
- In Brazilië werd de naam van de film veranderd in ‘Viva’. ‘Cocô’ in het Portugees (de taal die ook in Brazilië gesproken wordt) betekent namelijk ‘kaka’; coco zonder accent betekent in het Portugees dan weer de vrucht van de kokospalm.
- De oranjegouden bloem die je in heel de film tegenkomt is de Azteekse goudbloem, ook bekend als de Mexicaanse goudbloem of Cempasúchil. De bloem wordt traditiegewijs gebruikt als link tussen de levenden en de geesten van de doden.                                                                                                                                               - De makers van de film zijn ook de makers van Finding Nemo en Inside Out, eveneens voor de Disney/Pixar-stal.

BESPREKINGEN:
- Uiterst charmante film om nooit te vergeten… sterk familievriendelijk volksverhaal dat ons terug leid naar ons erfgoed… (The Guardian)
- Rijke en uiterst visuele weldaad die vragen over cultuur, familie, leven en dood op een sympathieke manier beantwoordt. (Rotten Tomatoes)

© Disney/Pixar

Vlaamse trailer Coco (Disney Pixar)


Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • kinderen: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra


Bekijk ook eens:

Cinekids Workshop: Feestelijke Mexicaanse DodenMaskers (6+)

De Blauwe Raaf

do 1 nov 2018 - 16.00 uur

Na de film Coco kan jij ook een kleurig Mexicaans masker knutselen. Het enige dat je nodig hebt is oog voor kleur en véél fantasie!