Cinekids Film: Laban Het Allerliefste Spookje (3+)

Lasse Persson, Per Ahlin, Karin Nilsson – ZWE – 2008 – 42 minuten (Nederlands gesproken)

 

Eerste vertoning voor Cinekids!

In de derde reeks beleeft ons favoriete spookje Laban weer allerlei avonturen met zijn beste vriend prins Bas en zijn guitige zusje Labolina op kasteel Goedemorgenzon. Ze spelen verstoppertje, ze krijgen een gekke oom op bezoek, maken levensechte schilderijtjes, ze picknicken in de regen en gaan op zoek naar de mama en papa van een baby vleermuisje. Laban is nog steeds een bangerik maar dat hij ook het allerliefste spookje van de wereld is, dat wisten jullie al.

Zeer geschikt voor de allerkleinste kijkers. Gebaseerd op de boeken van Inger & Lasse Sandberg.

WEETJES:
- Bij vorige edities van Cinekids vertoonden we al Het Kleine Spookje Laban en Laban Maakt Er Een Potje Van. Dit is de derde in de reeks en de eerste keer dat we die in het Cinekids festival vertonen op het grote witte doek.
- Alle filmpjes van Laban zijn gebaseerd op de boeken van het Zweedse koppel Inger en Lasse Sandberg in kleine-maar-fijne-verhaaltjes getekend met klare lijnen en aanstekelijke kleuren. Zij zijn ook de auteurs van Kleine Anna en Lange Oom waarvan we de film in een vorige editie van Cinekids speelden.

BESPREKINGEN:
- Kleuters zullen weer smullen van deze nieuwe Laban- film: herkenbare verhalen, een rustige vertelstijl en tekeningen die mooi zijn in hun eenvoud. Niet enkel de inhoud van de films maar ook de lengte komt tegemoet aan de noden van het jonge publiek. Na het zien van deze film kun je echt maar een ding concluderen: Laban is écht het allerliefste spookje van de hele wereld! (www.jeugdfilm.be)
- Voor kinderen vanaf drie jaar valt niet zo veel te beleven in de bioscoop. De allerkleinsten zullen plezier hebben met de derde animatiefilm over Laban, een schattig spookje dat bang is in het donker. (www.parool.nl)

 

Trailer Laban Het Allerliefste Spookje


Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • kinderen: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

!!! OPGELET: gewijzigde locatie !!! Film gaat uitzonderlijk door in het auditorium van het GC in Wilrijk (het Districtshuis) !!! Nadien gaat de Workshop ook door op dezelfde plaats !!!