Jokke Schreurs Quartet

Aquarel, Wannes in Jazz

Het Jokke Schreurs Quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het oeuvre van Wannes Van De Velde, met de bedoeling om de vele muzikale kwaliteiten in de verf te zetten en het werk toegankelijk te maken voor een ruimer en anderstalig publiek.

Het kwartet bestaat uit Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloemans (trompet, fluegelhorn en percussie), Henk de Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums). Deze gerenommeerde jazzmuzikanten geven hun eigenzinnige, nieuwe maar respectvolle en verfrissende kijk op het werk van Wannes Van De Velde, die hoopt bij te dragen tot de vitaliteit van het oeuvre. Het kwartet bracht in januari 2017 een eerste cd uit, Aquarel.

“Er is materiaal dat te kostbaar, te levenskrachtig is om het in een museum te laten onderstoffen. Het moet naar buiten, het moet ademen, het moet leven, het moet zich voortplanten,... en soms heeft het daar een hand hulp voor nodig. Of wij die hand hebben? Ik weet het niet. We kunnen maar proberen door te onderzoeken wat de mogelijkheden ervan zijn. En we hebben mogelijkheden gevonden. Eigenlijk is het de evidentie zelf. In dit geval: een goeie compositie kan alle kanten uit.”, aldus Jokke Schreurs.

Jokke en co herwerken thema's van Wannes Van De Velde, en improviseren erop, zoals ze zouden gedaan hebben met composities van Cole Porter of Duke Ellington.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 11 euro
  • voorverkoop: 9 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 8 euro