De broers Pieter en Johannes Genard staan voor de eerste keer samen op de scène. Beiden performer van beroep, de ene acteur, de andere muzikant. Samen met de jonge actrice Martha Canga Antonio maakten ze De wereld redden, een concert en een theatraal gedicht.

Er is een gedeeld verleden en een verhaal dat hen bindt: dat van een oudere broer, al jaren dood gewaand tot plots het tegendeel blijkt. Of toch niet? In een zoektocht naar een verklaring banen ze zich een weg door een kluwen van waarheid en verzinsel.

Een verhaal over grote ambities en pietluttige twijfels, over de noodzaak van kunst, over de gekmakende logica van MC Escher, over Brussel en over een soort van zelfmoord.

Wat als een whodunit begint, blijkt na een tijdje over de fundamentele vraag naar de zin van het bestaan te gaan en dus naar die van de voortplanting. Biologie of fantasie? En zijn ze wel van elkaar te scheiden? Vooral als je bedenkt dat het net onze verbeelding is, die ons zo uitzonderlijk succesvol heeft gemaakt als soort. Nu ja, succesvol…

Van en met Pieter Genard (LAZARUS), Johannes Genard (School is Cool) en Martha Canga Antonio (o.a. film Black). Kostuum: Karen De Wolf.

een productie van ARSENAAL/LAZARUS

De wereld redden


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 11 euro