STEFAAN VAN BRABANDT/DE VERWONDERING & HET ZUIDELIJK TONEEL

JOHAN HELDENBERGH SPEELT KARL MARX

Na de alom bejubelde theatermonoloog SOCRATES van Bruno Vanden Broecke maakte theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt (bekend van De Koe en Het Voordeel van de Twijfel op Canvas) de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen: Marx, gespeeld door Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, Massis, De Helaasheid der dingen, Le Tout Nouveau Testament, The Zookeeper’s Wife). Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de meest invloedrijke filosofen ooit. Een geweldige en unieke combinatie.

In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
spel: Johan Heldenbergh


Zoals in Socrates navigeert Van Brabandt ook hier met de moderne bril tussen biografie, synthese en betoog. De veelkleurige tekst is een ongeziene speeltuin voor Johan Heldenbergh. … Deze Marx is geen marxist maar een humanist, geen papier maar vlees en bloed. **** (De Standaard)


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 17 euro
  • voorverkoop: 15 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 14 euro

Extra

NIEUW VANAF DIT SEIZOEN

Bijkomende stoelen: links en rechts voor podium (cour & jardin)