Diverse Artiesten

KinderSalons (van 3 tot 8 jaar)

In 10 huiskamers, verspreid over heel Wilrijk, kan je je ogen en oren de kost geven op zondag 24 februari.

1. | Boer Dandy (5+)
bij de familie Vlaeymans – Prins Boudewijnlaan 50 (eerste verdieping) - om 14.30 en 15.45 uur
Boer Dandy is verdwaald en in de war! Hij ziet een wereld vol beton en melk uit een karton. Waar is de boerderij gebleven? Hij kan er allemaal niet meer aan uit: loeit het paard, knort de kip of balkt het konijn? En wat weten de kinderen er nog van, als zelfs de boer het noorden kwijt is? Gewapend met een beestig humeur geeft Boer Dandy de dingen weer kleur.

2. | Minifilter – WOLF (3 tot 8)
bij de familie Wakim – Hoge Aardstraat 63 (tweede verdieping) - om 14.30 en 15.45 uur
Minifilter is een voorstelling waarin twee grote mensen vastzitten in een kleine bubbel.
Een bubbel waarin je kan springen, zingen, vissen vangen, bananen eten en nog zoveel meer.
Een voorstelling over gevoelens, verschillende wegen en een teveel aan keuzes. Maar dan … komt er iets tevoorschijn. Zie jij dat ook?

3. | Rimboe Ka Ka - Chantal Boes en Annelies Vanhaverbeke (3+)
bij de familie Loubry – Sterrenlaan 88 - om 14.30 en 15.45 uur
Welkom in de wereld van Poepie, drollie en kakkie. Deze drie vrienden beleven een spannend, grappig en heerlijk avontuur in de welriekende natuur. Door middel van projecties en een live klankband komt het verhaal tot leven. Lekker gezellig in een donkere huiskamer.

4. | Botjes – Marijke Umans (6+)

bij de familie Wijns – Pater Verbiststraat 56 (eerste verdieping) - om 14.30 en 15.45 uur
Er was eens een botje. Dat lag daar. Zomaar, onder de grond. Mol vond het. Er was eens een jongen. Hij had een mooie tuin. Op een dag kwam er een molshoop. Toen vond de jongen het botje. Bovenop één van de molshopen. De jongen zocht en bedacht waarvoor hij het allemaal kon gebruiken. In zijn tuinhuis dat er meer als laboratorium uitzag. De jongen droomde ervan om uitvinder te worden. Ooit op een dag. Of bracht het botje hem nu alvast op een groot idee?

5. | Darledan – Gilles Torfs (5+)
bij de familie Biesemans - Koornbloemstraat 135 - om 14.30 en 15.45 uur
Chef Patissier Darledan gebruikt alles wat los staat om zijn eigenzinnige gerechten te koken van plat de blabla tot lampekaptaart. Darledan denderde van de afvalberg. Sindsdien dwaalt hij door de straten. Zoekend naar rommel die de wereld rijk is. En als het even kan, bakt hij zijn verzamelde
troep bruin. Want je moet ervan walgen, anders is het maar niets!

6. | B&B – Geenhoorns (4+)
bij de familie Vandeplas – Abelenprieel 3 - om 14.30 en 15.45 uur
Geenhoorns Berfien en Anne speelden vorig jaar mee in een creatie rond het sprookje ‘La Belle et La Bête’ van Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. In een betoverd bed met ontbijt woont een beest. De vader van Belle zoekt er op een dag onderdak en plukt er een mooie roos voor zijn jongste
dochter Belle. Het Beest verschijnt en wil een leven in ruil voor die roos.

7. | Diorama – Hanafubuki (3+)
Bij de familie Quix - Karel Pomastraat 8 (eerste verdieping) - om 14.30 en 15.45 uur
In een houten minitheater ontstaan er nieuwe werelden. Sari, Hanne en Samuel van Hanafubuki nemen je mee op een fantasierijke, poëtische en visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert zit vol met abstracte vormen, decors en personages die continu wisselen. Met een kleine verrekijker
kan je inzoomen op de gekke gebeurtenissen.

8. | 80 dagen – Geenhoorns (4+)
bij de familie Moens – Lode Brionstraat 41 - om 14.30 en 15.45 uur
Meo, Roos en Seth van het theatergezelschap Geenhoorns brengen hun eigen versie van ‘80 dagen rond de wereld’ van Jules Verne, de vader van het moderne avonturenverhaal. Met tal van beeldmateriaal en een stemmachine.

9. | Getikt - Francesco Barone & Frederik Sannen (3 tot 8 jaar)
bij de familie Van den Brande – Fort VI-straat 170 (eerste verdieping) - om 14.30 en 15.45 uur
Een interactief percussiefestijn, dat kondigen Francesco Barone en Frederik Sannen aan. Laat je meevoeren door zinderende melodieën op de marimba en ga helemaal los op de beat van de cajon én van je eigen lichaam.

10. | De Musiclowns - Pieter en Thomas Mellaerts (3 tot 8 jaar)
bij de familie Smout – Boekstraat 33 - om 14.30 en 15.45 uur
Een dynamisch rondreizend circusduo serveert je een aantal bekende circus- en variéténummers met percussie en trompet. Ervaar zelf hoe het is om een echte circusdirigent te zijn en loods het muzikale duo naar spectaculaire acts!

Praktisch
In iedere huiskamers speelt dezelfde voorstelling twee keer die namiddag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen tussen drie en acht jaar oud. Met je ticket krijg je toegang tot twee huiskamers, je kan dus twee voorstellingen meepikken (acts starten om 14.30 uur en om 15.45 uur). Je kan vooraf je keuzes van voorstellingen niet reserveren. Start dus best bij de voorstelling die je absoluut wil zien, en arriveer op tijd in die huiskamer (welkom vanaf 20 minuten voor de eerste voorstelling).

Per huiskamer laten we zo’n 20 kinderen & volwassenen binnen. Zit de huiskamer vol, dan kan je naar een andere huiskamer in de buurt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer tussen de verschillende huiskamers. Vermijd parkeerproblemen en tijdverlies door indien mogelijk met de fiets te komen.

Dans, muziek, theater, vertellingen, ...  De Kindersalons bieden een ruime waaier aan kindercultuur. De Kindersalons is een organisatie van cultuurcentrum De Kern met de steun van het district Wilrijk.

Tickets
Een ticket kost 6 euro (zelfde prijs voor ouders en kinderen). Hiermee kan je twee voorstellingen naar keuze bijwonen. Koop je ticket vooraf aan het onthaal van De Kern (Kern 18, Wilrijk) of via deze pagina.

Ben je een last minute beslisser? Op zondag 24/2 kan je nog tickets bemachtigen aan het onthaal van cultuurcentrum De Kern tussen 11 en 12 uur (Kern 18, 2610 Wilrijk). In de huiskamers zelf kan je die dag géén tickets kopen.


Praktisch

vlieg afbeelding
genre
prijzen
  • KINDERSALONS: 6 euro
locatie
  • in Wilrijkse huiskamers

Extra

Download hier het plannetje met een overzicht van de huiskamers.

Ben je een last minute beslisser? Op zondag 24/2 kan je nog tickets bemachtigen aan het onthaal van cultuurcentrum De Kern tussen 11 en 12 uur (Kern 18, 2610 Wilrijk). In de huiskamers zelf kan je die dag géén tickets kopen.