Zonzo Compagnie

BIG BANG BUURT (6+)

Met BIG BANG, een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, verovert Zonzo Compagnie de wereld, van Lissabon over Tallinn tot Ottawa. Onder de noemer BIG BANG BUURT trekt Zonzo Compagnie met een mini-versie van het festival de stad in, langs Antwerpse cultuurhuizen en in samenwerking met lokale partners.

Een muziekvoorstelling is telkens het uitgangspunt voor een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen. Op zondag 28 april 2019 landt BIG BANG BUURT voor het eerst in Wilrijk.

Op het programma:
★ de opzwepende voorstelling Koper & Vel van Zonzo Compagnie & HOP FROG Fanfare
★ Osci Bouncer, een muzikale trampoline
★ Spotter, een installatie die jouw dansmoves omzet in video en muziek
★ en meer muzikaal lekkers…

Voor Koper en Vel heb je een ticket nodig. De randanimatie is gratis. 

Het programma in detail:

// KOPER EN VEL // 
Koper & Vel is een ode aan de fanfare in klank en beeld.Nu eens een feestelijke uitnodiging om te dansen, dan weer een statig eerbetoon of een streepje troost in de rouwstoet. Op de scène staan twee percussionisten en zeven koperblazers: negen muzikale klasbakken en karakterkoppen. Ze klinken grotesk en absurd, ingetogen en sober, of verdwalen in merkwaardige danspassen. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen. Regisseur/choreograaf Randi De Vlieghe en de Borgerhoutse HOP FROG Fanfare brengen een universeel muzikaal verhaal, een opzwepend theaterconcert om tegelijkertijd stil van te worden en het uit te schreeuwen van plezier!

// SPOTTER - CHRIS KOOLMEES // 
Deze lichtjes verslavende dansmachine zet jouw unieke dansmoves om in spetterende videodecors én muziek. Door te dansen, componeer je je eigen muziek en tover je tegelijk prachtige videobeelden tevoorschijn. Spotter nodigt uit tot bewegen, vliegen, vallen én musiceren.

// OSCI BOUNCER - DAVID JONGEN & ELIZE RAUSCH // 
Jump for music! Geluid ontstaat door trillingen, springen doet de lucht trillen, en springen is fun, zeker op een trampoline! Deze installatie nodigt kinderen uit tot een partijtje onbezonnen trampoline springen. Maar hoe hoog jij springt, maakt wel degelijk iets uit. Door jouw wilde sprongen worden sensoren getriggerd, die op hun beurt klank en licht aansturen. Jouw sprongen bepalen dus het ritme, volume, de belichting, enz. Al springende word je componist, dj, producer, hoe cool is dat?


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre