Afrika Filmfestival - Ghana for you

Adams Mensah

Cinema De Kern ontvangt voor het eerst het Afrika Filmfestival, dat vanuit Leuven is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse film in Europa. Afrika Film Festival wil van 20 april tot 5 mei meer Afrikaanse films vertonen in de bioscopen en andere media en het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten. Antwerpse filmmaker Adams Mensah is programmator voor dit festival, en die zal in cc De Kern zijn nieuwste documentaire Ghana for you in exclusieve première komen voorstellen.
Daarnaast heeft hij voor ons enkele films geselecteerd in het kader van Afrika Filmfestival. Verder kan je ook een expo bezoeken van de Zuidwerking van de stad Antwerpen, rond de projecten in Ghana en zorgen we voor extra omkadering met interessante sprekers.

19.00 uur: Gesprek met Kwaku Acheampong (ngo FOS) over de Ghanese projecten die steun krijgen van de stad Antwerpen.

 

VOORFILMS:

Het leven van Esteban
Ines Eshun // 2017 // BE // 16 min.
Esteban groeit op met zijn alleenstaande moeder, zijn vader kent hij niet. Op zoek naar zichzelf ontdekt Esteban dat zwemmen nét zoals het leven zelf is. ‘Het Leven van Esteban’ is een opmerkelijk levensverhaal van een jonge man die bestemd is om Olympisch zwemmer te worden

HOOFDFILM:

Ghana for you
2018 // BE // 90 min. // docu

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. Ghana For You is deel van een groter project waarin Mensah peilt naar de oorzaken die jonge Ghanezen ertoe aanzetten te emigreren. Vertrekkend vanuit zijn persoonlijke levensverhaal gaat hij op zoek naar mogelijke verklaringen. In een eerder stadium leidde dit project tot de documentaire Me a Belgian, my mother a Ghanaian.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro

Extra

Per ticket gaat er één euro naar Benesa vzw, een Wilrijkse vereniging die zich inzet om de levensomstandigheden van de inwoners van Sabou, een dorp in Burkina Faso, te verbeteren (via de ontwikkeling van een land- en tuinbouwproject en het steunen van een plaatselijke kleuterschool).