Dries + Dayna Kurtz

Café Canapé #3

Café Canapé mag je gerust beschouwen als het kleine broertje van Club Canapé, de concertreeks waarmee we afgelopen jaren fijne groepen als Condor Gruppe, Sweet Little Mojo, Ulisses Rocha, Nordmann mochten ontvangen.
De huiselijke sfeer blijft bewaard, maar we willen vooral ook een forum geven aan muziekgroepen die minder aan bod komen in de typische cc-schouwburgprogrammatie. Muziek die je best ook savoureert met een drankje in de hand in een meer intiem kader, vandaar dat we de artiestenfoyer van De Kern hiervoor exclusief openstellen. Voor het voorprogramma selecteren we telkens samen met vi.be lokaal talent dat we hiermee speelkansen willen geven.

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandelt ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues. Omwille van haar zo kenmerkende krachtige, donkere stem wordt ze ook wel vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley en Marianne Faithfull. Kurtz speelde samen met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Die laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen. Het is dan ook een eer om Dayna Kurtz te mogen ontvangen in De Kern.

Ze laat zich voor dit concert vergezellen door haar vaste gitarist Robert Mache.


Het voorprogramma wordt verzorgd door songschrijver en zanger Dries. Hij brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

Dries bracht in oktober 2017 een eerste solo-album uit, 'For the Light in Thy Heart'. 
"Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt." daMusic
"Ontdekking met grote "O"!" Rootstime
"Dries...onze eigenste Dylan." Rootsville

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 6 euro

Extra

Locatie: artiestenfoyer cc De Kern