Renton Jules + Wardrobe

Café Canapé #2

Café Canapé mag je gerust beschouwen als het kleine broertje van Club Canapé, de concertreeks waarmee we afgelopen jaren fijne groepen als Condor Gruppe, Sweet Little Mojo, Ulisses Rocha, Nordmann mochten ontvangen.
De huiselijke sfeer blijft bewaard, maar we willen vooral ook een forum geven aan muziekgroepen die minder aan bod komen in de typische cc-schouwburgprogrammatie. Muziek die je best ook savoureert met een drankje in de hand in een meer intiem kader, vandaar dat we de artiestenfoyer van De Kern hiervoor exclusief openstellen. Voor het voorprogramma selecteren we telkens samen met vi.be lokaal talent dat we hiermee speelkansen willen geven.

Johan Verckist heeft zich in zijn nieuwe project, Wardrobe, van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor debuut Crawling had geschreven. Naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren 70 kregen ze zo amper tijd om ze te leren om zo frisheid te laten samengaan met kunde. Samen met producer Pascal Deweze leverden ze 11 broze en ingetogen composities af die net door hun eenvoud hun ware aard niet onmiddellijk prijsgeven maar langzaam maar zeker onder je huid en in je hart zullen kruipen.

 

Als voorprogramma speelt Renton Jules. Een selfmade, no-nonsense en ambitieus drietal uit Antwerpen. Ze hebben de internationaal fel begeerde 'Belgische sound' en je hoort invloeden van Absynthe Minded en Das Pop in hun begindagen, doorweven met de klankkleur van Thom Yorke en Leonard Cohen. Renton Jules mikt ongegeneerd op je ziel met oerdegelijke melodieën en die bijzondere stem. 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 6 euro

Extra

Locatie: artiestenfoyer cc De Kern
Staan- en zitplaatsen, ongenummerd.

Bekijk ook eens:

Jonas Meersmans + Clear Instant

Café Canapé #1

za 20 jan 2018 - 20.15 uur

Een dialoog tussen piano en fluit, improvisaties met een kosmisch en meditatief karakter. Zuiver akoestisch geluid combineren ze met een elektronisch instrumentarium.

Dries + Dayna Kurtz

Café Canapé #3

zo 4 mrt 2018 - 20.15 uur

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandelt ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues.

The One Frame Movement + Bram Weijters & Chad McCullough Duo

Café Canapé #4

zo 22 apr 2018 - 20.15 uur

Naast drie albums en vele concerten in binnen- en buitenland met het kwartet dat beide heren ook leiden, vormen de Belgische pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist ook een intiem duo.