Jonas Meersmans + Clear Instant

Café Canapé #1

Café Canapé mag je gerust beschouwen als het kleine broertje van Club Canapé, de concertreeks waarmee we afgelopen jaren fijne groepen als Condor Gruppe, Sweet Little Mojo, Ulisses Rocha, Nordmann mochten ontvangen.

De huiselijke sfeer blijft bewaard, maar we willen vooral ook een forum geven aan muziekgroepen die minder aan bod komen in de typische cc-schouwburgprogrammatie. Muziek die je best ook savoureert met een drankje in de hand in een meer intiem kader, vandaar dat we de artiestenfoyer van De Kern hiervoor exclusief openstellen. Voor het voorprogramma selecteren we telkens samen met vi.be lokaal talent dat we hiermee speelkansen willen geven.

Aftrappen van deze concertreeks doen we met Jonas Meersmans en Clear instant.

Laboratoire Musical, Precompositional Diaries, Semi-Electric Chamber Music...Met zulke termen omschrijven toetsenist Thomas De Prins (Score Man) en dwarsfluitist Michaël Brijs (The Valerie Solanas) de uiterst originele sound van Clear Instant. Een dialoog tussen piano en fluit, improvisaties met een kosmisch en meditatief karakter. Zuiver akoestisch geluid combineren ze met een elektronisch instrumentarium. Geïnspireerd door alles wat hun pad kruist creëren ze een geheel nieuw universum van semi-elektrische kamermuziek.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jonas Meersmans. Met zijn debuutalbum ‘Monnift I’ (2017) raakt hij troebele dieptes aan van een persoonlijke vertelling zonder woorden. De plaat werd warm onthaald bij Klara – waar verschillende nummers regelmatig te horen zijn. Het Amerikaanse Fingerstyle Journal schreef: ‘Jonas is one of the few modern fingerstyle guitarists we really like. This is what makes the difference.’ Jonas speelde op verschillende internationale podia, waaronder De Singel, Popmonument Festival en als voorprogramma van Ryley Walker. Ook schreef hij soundtracks voor verschillende kortfilms, waaronder het award winnende debuut ‘Broeders’ van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Opvolger ‘Monnift II’ komt er aan in maart 2018.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 6 euro

Extra

Locatie: artiestenfoyer cc De Kern

Bekijk ook eens:

Renton Jules + Wardrobe

Café Canapé #2

vr 9 feb 2018 - 20.15 uur

Johan Verckist heeft zich in zijn nieuwe project, Wardrobe, van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor debuut Crawling had geschreven.

Dries + Dayna Kurtz

Café Canapé #3

zo 4 mrt 2018 - 20.15 uur

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandelt ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues.

The LVE + voorprogramma: Night Nules

Café Canapé #3

za 18 mei 2019 - 20.15 uur

The LVE bouwt met hun nieuwe EP verder aan een repertoire van ‘sad songs in every key’. Gebroken harten en dito dromen vormen de rode draad. Mooi en droevig tegelijkertijd, verpakt in groove en melancholie met mooie samenzang.