Café Canapé mag je gerust beschouwen als het kleine broertje van Club Canapé, de concertreeks waarmee we afgelopen jaren fijne groepen als Condor Gruppe, Sweet Little Mojo, Ulisses Rocha, Nordmann mochten ontvangen.
De huiselijke sfeer blijft bewaard, maar we willen vooral ook een forum geven aan muziekgroepen die minder aan bod komen in de typische cc-schouwburgprogrammatie. Muziek die je best ook savoureert met een drankje in de hand in een meer intiem kader, vandaar dat we de artiestenfoyer van De Kern hiervoor exclusief openstellen. Voor het voorprogramma selecteren we telkens samen met vi.be lokaal talent dat we hiermee speelkansen willen geven.

Aftrappen van deze concertreeks doen we met Clear instant. Laboratoire Musical, Precompositional Diaries, Semi-Electric Chamber Music...

Met zulke termen omschrijven toetsenist Thomas De Prins (Score Man) en dwarsfluitist Michaël Brijs (The Valerie Solanas) de uiterst originele sound van Clear Instant. Een dialoog tussen piano en fluit, improvisaties met een kosmisch en meditatief karakter. Zuiver akoestisch geluid combineren ze met een elektronisch instrumentarium. Geïnspireerd door alles wat hun pad kruist creëren ze een geheel nieuw universum van semi-elektrische kamermuziek.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 6 euro

Extra

Locatie: artiestenfoyer cc De Kern