What's up doc? - Me a Belgian, my mother a Ghanaian

Adams Mensah

Naast de vertrouwde Cinema Caffés, waarbij we dé filmklassiekers van onder het stof halen, pakken we dit seizoen ook uit met onze What’s up doc?-maandagen. We nemen documentaires in het programma op die het verdienen om op groot scherm gezien te worden. Films die prikkelen, intrigeren, je aan het denken zetten, of gewoon je blik op de wereld verruimen.

2017 // BE // 60 min. // docu
Op 14-jarige leeftijd reist Adams naar België om bij zijn vader te gaan wonen. Zijn moeder blijft achter in Ghana. Drie jaar na zijn vertrek krijgt zijn moeder een beroerte. Als tiener is hij niet in staat om zijn zieke moeder te helpen. Gedurende de volgende jaren gaat hij gebukt onder een groeiend schuldgevoel. Zes jaar na het incident keert Adams terug naar Ghana om zijn zieke moeder op te zoeken en om te achterhalen wat er juist met haar gebeurd is. Het begin van een emotionele reis, ingrijpender dan was gepland.

We vertonen deze film in aanwezigheid van de jonge Antwerpse regisseur Adams Mensah, die de film kort zal inleiden en na de film is er de gelegenheid om vragen te stellen. 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro