Bollylicious brengt een unieke cocktail van Indische dansstijlen zoals Rajasthani Gypsy, noord-Indische klassieke dansen en Bollywood. Zowel puur als in combinatie met verschillende andere genres als flamenco en westerse hedendaagse dans.
Hun voorstellingen Bombay Express en Yatra boekten internationaal succes. De danstechniciteit van dit Gents collectief werd opgemerkt tot in India en alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde. Maar het grote publiek kent hen van programma’s als Dansdate en So You Think You Can Dance waar ze de Bollywooddans introduceerden.

Hun ontmoeting met Maharaja Gaj Singh spoorde hen aan om de in vergetelheid geraakte Indische hofcultuur opnieuw een podium te bieden. Voor hun nieuwe voorstelling creëert Bollylicious daarom een Mehfils, een artistieke bijeenkomst vol lyrische poëzie en hoofse pracht-en-praal opgevoerd voor de royale elite in een intieme setting. Verwacht je aan een bedwelmende avond in een nostalgische Indische sfeer vol meeslepende muziek, majestueuze kostuums en beklijvende choreografieën.
Bollylicious opent met deze Antwerpse première de poort naar een feeëriek verleden.

 

Choreografie en dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Sooraj Subramaniam
Productie: Bollylicious


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 10 euro
  • kindertarief: 8 euro

Extra

In samenwerking met District Wilrijk en The Indo-Belgian Association vzw, dat activiteiten organiseert met als thema de Indische cultuur en tradities. Doel is om Belgen en Indiërs die in België verblijven dichter bij elkaar te brengen.