Herman Koch is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Hij verwierf naam en faam als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, als schrijver van absolute succesromans en korte verhalen en als veelgevraagd opiniemaker en columnist, onder andere bij de Volkskrant.

Een van zijn bekendste romans, Het diner (2009), werd onder meer geïnspireerd door de moord op de dakloze vrouw María del Rosario Endrinal Petit in Barcelona (Spanje) in december 2005. Zij werd door drie jongens uit een zogenoemd fatsoenlijk milieu in het portaal van een bank mishandeld en daarna in brand gestoken. Het boek won in 2009 de NS Publieksprijs. In 2013 was dit boek een bestseller in de Verenigde Staten. Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst. Het boek is tot drie keer toe verfilmd.

Daarop volgde Zomerhuis met zwembad (2011), het verhaal over de huisarts Marc Schlosser die vanwege een medische fout voor de Medische Tuchtraad moet verschijnen. Het boek Geachte heer M. uit 2014 gaat over een oudere schrijver, die bekend is van zijn oorlogsbestseller. Het boek is geen aanval op Harry Mulisch, zegt Koch zelf, hoewel hij diens biografie als aanzet gebruikt heeft. In 2016 verscheen De greppel, een geestig en tegelijk verontrustend verhaal over macht en jaloezie - een onmiskenbare Herman Koch! Je kan ook deelnemen aan de leesclub rond dit boek. Met een ticket van deze leesclub kan je trouwens gratis naar de lezing komen.

Vanessa Broes gaat in gesprek met deze wereldberoemde schrijver.

Neem je buren mee, en ga extra voordelig naar deze lezing via de actie Van 't Straat!


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 10 euro
  • voorverkoop: 8 euro

Bekijk ook eens:

Herman Koch | De greppel

Leesclub

do 15 mrt 2018 - 20.15 uur

Voorafgaand aan de literaire lezing met Herman Koch organiseren we een leesclub rond zijn roman De greppel.