Boogie Boy

Jazz Wilrijk: De platenkast van ...

Boogie Boy is het pseudoniem van Wilrijkenaar Paul Ambach: blueszanger, pianist en concertpromotor, maar bovenal zijn extraverte zelve. Het minst dat je kan zeggen, is dat mister Boogie Boy er een indrukwekkende carrière heeft opzitten. Lang voor hij curator werd van Jazz Wilrijk, organiseerde hij zelf concerten.
Aanvankelijk spitste hij zich enkel toe op jazz, maar later verhuisde de focus naar pop- en rockconcerten: Michael Jackson, The Rolling Stones, ... Met John Lee Hooker pinten drinken in Antwerpen. Met Santana kreeft eten in Brussel. Robert Plant en Jimmy Page van Led Zeppelin een lift geven en hopeloos verloren rijden (maar dat niet willen toegeven). Bob Marley programmeren in Vorst en het gevoel krijgen dat God geland is. Na een tegenvallend concert een arm om je schouder krijgen van The Rolling Stones: “Bon, hoeveel bedraagt het verlies?” Veertig jaar lang zagen de dagen en nachten van Paul Ambach, er net iets anders uit dan die van de gemiddelde werkmens.

In 2016 verscheen zijn levensverhaal Boogie Business bij uitgeverij EPO. Naar aanleiding van het boek en zijn carrière, gaat Vanessa Broes met hem in gesprek over leven en werk, en natuurlijk over zijn favoriete muziek.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 5 euro
  • kassa: 6 euro